BMC HÁZ
OPUS JAZZ CLUB
ZENEI INFORMÁCIÓS KÖZPONT
BMC RECORDS
EÖTVÖS PÉTER ALAPÍTVÁNY
Művészek
Ez a BMC Művészadatbázisa, amely magyar, magyar származású vagy Magyarországon élő zeneművészekkel, illetve zenekarokkal, kórusokkal, együttesekkel és az általuk készített lemezekkel kapcsolatos információt tartalmaz.
Klasszikus kereső
Név
Album
Listák
Keres
Jazz kereső
-
Név
Album
Listák
Keres
Kecskés Együttes
Név: Kecskés Együttes
Alakulás éve: 1971
E-mail: promusica@promusica.hu
Link: www.tar.hu/kecskesegyuttes/
 
A zenekar repertoráján régi közép-európai és magyar zeneművek szerepelnek. A Kecskés Együttes 1975-ben megnyerte a Brugge-i Régizenei Világfesztivált. 1983 óta a Közép-Európai Régizenei Nyári Akadémia tanárai Szentendrén, 1988-tól kezdődően pedig minden évben rangos fesztiválok állandó szereplői: Stary-Sach, Radovljica, Barcelona, Velence, Ptuj, Blankenburg, Bécs, Linz, Csíkszereda, Szentendre, Esztergom, Szombathely stb.

1990-ben készítették első CD-felvételüket, amelyet további 14 követett. 1994-ben részt vettek az Adelaide-i Fesztiválon Ausztráliában, 1996-ban koncertsorozatot szerveztek régi magyar egyházi zenékből. 1997-ben igen nagysikerű hangversenyt adtak Bécsben, a Mozart-Saalban; illetve a zentai csata emlékére Jenő herceg palotájában. 1998-ban Kínában turnéztak, 1999-ben a krakkói Jagello Egyetemen vendégszerepeltek.

2000-ben Magyar hősők és szentek címmel összeállított műsorukkal országszerte felléptek ifjúsági hangversenyek keretében, zászlószentelések alkalmával. Ebben az évben a szombathelyi Savaria Játékok és a győri Koboz- és lantfesztivál résztvevői. 2001-2002 folyamán száznál több régizenei koncertet adtak, köztük a Zeneakadémia Nagytermében bemutatott Kájoni-est, amellyel Domokos Pál Péterre emlékeztek. 2003-ban a Rákóczi-év kapcsán a kuruc küzdelmek zeneköltészetét bemutató műsorral jelentkeztek, 2004-ben pedig ők nyitották meg a Balassi-emlékévet a Zeneakadémián.
Zenészek Hangszer
Bartha Annarebek/viola da gamba/fidula
Bernáth Tiborütőhangszerek
Buda Ádámgitár/ének/koboz/lant
Herczeg Lászlóütőhangszerek/ének/cimbalom
Kecskés Péterének/tekerő/hárfa/doromb
Kuncz Lászlóének
L. Kecskés Andrásének/koboz/lant
Lévai Péterfurulya/cornamusa/bombarda/görbekürt
Mártha Juditének
Molnár Péterfurulya/klarinét/görbekürt/töröksíp
Pálmai Árpádének
Szabó András, dr.ének
Kiadványaink
Projektek
Hírek
További hírek
Ifjú Zeneművészek Nemzetközi Nyári Akadémiája 2021, Debrecen
Zeneművészeti Kar
Versenyfelhívás: Joseph Haydn International Youth Competition Vienna
Online verseny
Sándor László zeneszerzés DLA záró koncertje
Zeneakadémia
Lemezajánló
További lemezek