BMC HÁZ
OPUS JAZZ CLUB
ZENEI INFORMÁCIÓS KÖZPONT
BMC RECORDS
EÖTVÖS PÉTER ALAPÍTVÁNY
Művészek
Ez a BMC Művészadatbázisa, amely magyar, magyar származású vagy Magyarországon élő zeneművészekkel, illetve zenekarokkal, kórusokkal, együttesekkel és az általuk készített lemezekkel kapcsolatos információt tartalmaz.
Klasszikus kereső
Név
Album
Listák
Keres
Jazz kereső
-
Név
Album
Listák
Keres
Győri Klarinét Együttes (Clarinet Consort Győr)
Név: Győri Klarinét Együttes (Clarinet Consort Győr)
Alakulás éve: 1987
 
A Győri Klarinét Együttest 1987-ben alakította meg Szabó András klarinétművész, a Széchenyi István Főiskola Művészeti Fakultás, valamint a Richter János Szakiskola tanára, művészeti vezető.

A kvintett tagjai fiatal művészek, akik a budapesti Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskolán, illetve annak győri kihelyezett tagozatán szerezték diplomájukat.

Az együttes elsősorban átiratokat játszik, repertoárjuk átfogja a zeneirodolmat a reneszánsztól napjainkig, amelyben különleges helyet foglalnak el a kifejezetten számukra írt kompozíciók. Rendszeresen koncerteznek itthon és külföldön (Ausztria, Németország, Olaszország, Dánia, Franciaország, Románia, Norvágia). Az együttes fellépett többek között Jandó Jenővel, Gregor Józseffel, Sass Sylviával, a Magyar Réfúvós együttessel, a Cotton Club Singers együttessel, a Győri Balettel, Pongor Ildikóval, Bede Fazekas Csabával és Ruppert Istvánnal.

Több felvételt és készített velük a Magyar Rádió, a WDR3 Köln, és a Magyar Televízíó.

A Győri Klarinét Együttes 2009-ben megszűnt.
Kiadványaink
Projektek
Hírek
További hírek
Ifjú Zeneművészek Nemzetközi Nyári Akadémiája 2021, Debrecen
Zeneművészeti Kar
Versenyfelhívás: Joseph Haydn International Youth Competition Vienna
Online verseny
Sándor László zeneszerzés DLA záró koncertje
Zeneakadémia
Lemezajánló
További lemezek