BMC HÁZ
OPUS JAZZ CLUB
ZENEI INFORMÁCIÓS KÖZPONT
BMC RECORDS
EÖTVÖS PÉTER ALAPÍTVÁNY
Művészek
Ez a BMC Művészadatbázisa, amely magyar, magyar származású vagy Magyarországon élő zeneművészekkel, illetve zenekarokkal, kórusokkal, együttesekkel és az általuk készített lemezekkel kapcsolatos információt tartalmaz.
Klasszikus kereső
Név
Album
Listák
Keres
Jazz kereső
-
Név
Album
Listák
Keres
Primavera Fúvósötös
Név: Primavera Fúvósötös
Alakulás éve: 2000
 
A Primavera fúvósötös 2000 tavaszán alakult, az akkor még többségében egy zenekarban (Dohnányi Ernő Szimfonikus Zenekar) játszó fiatal hölgyekből. Az együttes tagjai azóta már különböző zenekarokban, illetve zenei intézményekben folytatják munkájukat, a jó baráti kapcsolat és a sok-sok koncert azonban a mai napig összetartja és rendszeres munkával látja el őket. A kezdeti lelkesedésből adódóan rövid időn belül lehetőség nyílt a koncertek mellett egy promóciós CD elkészítésére, amelyek további meghívásokat, felkéréseket eredményeztek.

Fő céljuknak és feladatuknak tekintik az eredeti fúvósirodalom megismertetése és népszerűsítése mellett a könnyedebb, populárisabb átiratok műsorra tűzését is, amelyek a fiatalabb korosztállyal hangszerbemutató előadásokon keresztül megkedveltetik a klasszikus hangszereken megszólaltatott fúvósmuzsikát.

Repertoárjuk számos darabot ölel fel a barokk kortól a 21. század zenéjéig. Különböző kulturális rendezvényeken játszanak rendszeresen: kiállításmegnyitókon, fesztiválokon, templomokban, és évente néhány önálló nagykoncertet adnak Budapest látogatott koncerttermeiben. Vidám hangulatú muzsikájuk, egyedi megjelenésük egyre nagyobb számú közönséget vonz.

A quintet eddigi szereplései közül néhány: Sárospataki Nyár (2001); Kiskőrösi Városi Napok (2003); Zánkai Borhetek, Zempléni Fesztivál, Balatonakali Nyár, Balatonudvari Nyári Fesztivál (2004); Balatonudvari Nyári Fesztivál, Bor és kenyér ünnepe, Siófok (2005).
Kiadványaink
Projektek
Hírek
További hírek
Ifjú Zeneművészek Nemzetközi Nyári Akadémiája 2021, Debrecen
Zeneművészeti Kar
Versenyfelhívás: Joseph Haydn International Youth Competition Vienna
Online verseny
Sándor László zeneszerzés DLA záró koncertje
Zeneakadémia
Lemezajánló
További lemezek