BMC HÁZ
OPUS JAZZ CLUB
ZENEI INFORMÁCIÓS KÖZPONT
BMC RECORDS
EÖTVÖS PÉTER ALAPÍTVÁNY
Művészek
Ez a BMC Művészadatbázisa, amely magyar, magyar származású vagy Magyarországon élő zeneművészekkel, illetve zenekarokkal, kórusokkal, együttesekkel és az általuk készített lemezekkel kapcsolatos információt tartalmaz.
Klasszikus kereső
Név
Album
Listák
Keres
Jazz kereső
-
Név
Album
Listák
Keres
Cantemus Vegyeskar (Cantemus Mixed Choir)
Név: Cantemus Vegyeskar (Cantemus Mixed Choir)
Alakulás éve: 1998
E-mail: mail@cantemus.hu
Tel.: (+36 42) 402 890
  (+36 30) 341 1637
Fax: (+36 42) 402 890
Link: www.cantemus.hu/
Egyéb elérhetőség: Kodály Zoltán Általános Iskola
Nyíregyháza 4400 Vay Ádám krt. 18.
 
A Cantemus Vegyeskar megalakulását a belső igény szülte: a közös éneklés gyermekkorban megélt nagyszerű élménye. A kórus első megjelenése 1993-ban a Kodály Iskola fennállásának 100 éves évfordulóján Thomas Tallis híres negyvenszólamú motettájával, a Spem in Aliummal nemcsak a közönségre tett nagy hatást, de már ekkor érezhető volt: elkerülhetetlen, hogy a kóruséneklés eme legteljesebb formájának, a vegyeskari éneklésnek ne legyen folytatása. A régi diákokból álló, Szabó Dénes vezényelte énekkar évekig csak jeles alkalmakra állt össze egy-egy produkció erejéig. (Pl. Olaszországban a pápai rezidencián énekelte J.S.Bach nagyszabású mûvét a Magnificat-ot és a h-moll mise részleteit.)

1998-ban az alkalmi együttes folyamatos munkába kezdett Szabó Soma - egykori Cantemus tag, a Banchieri Énekegyüttes művészeti vezetője – irányítása alatt. Azóta a kórus heti rendszerességgel próbál és aktív szerepet vállal itthon és külföldön adott koncertjeivel egyaránt.

A kórus első nemzetközi versenyén 2001-ben Budapesten megnyerte a vegyeskari kategória I.díját és a verseny Nagydíját is. 2004-ben a Debreceni Bartók Béla Nemzetközi kórusversenyen II. díjat nyert. 2006-ban a Goriziában (Olaszország) megrendezett Seghizzi nemzetközi kórusversenyen négy I. díjat, két II. díjat, közönségdíjat és Nagydíjat nyert. 2008-ban Tolosában (Spanyolország) két I. díjat és a verseny Nagydíját is megszerezte.

Első önálló CD lemezén 2006-ban a kórus Rahmanyinov Vesperás sorozatát rögzítette. 2008-ban jelent meg a Kocsár Miklós legújabb kompozícióit tartalmazó "Álomi beszédem" című album.
Kiadványaink
Projektek
Hírek
További hírek
Elbphilharmonie Jazz Akadémia 2023
Elbphilharmonie
A 21. századi Lied - Válogatás a Hochschule für Musik München fiatal zeneszerzőinek dalaiból
Könyvtár
Hellas öröksége - Antik hatások a XX. és a XXI. században
Könyvtár
Lemezajánló
További lemezek