BMC HÁZ
OPUS JAZZ CLUB
ZENEI INFORMÁCIÓS KÖZPONT
BMC RECORDS
EÖTVÖS PÉTER ALAPÍTVÁNY
Művészek
Ez a BMC Művészadatbázisa, amely magyar, magyar származású vagy Magyarországon élő zeneművészekkel, illetve zenekarokkal, kórusokkal, együttesekkel és az általuk készített lemezekkel kapcsolatos információt tartalmaz.
Klasszikus kereső
Név
Album
Listák
Keres
Jazz kereső
-
Név
Album
Listák
Keres
Aula Kamarakórus
Név: Aula Kamarakórus
Alakulás éve: 1997
E-mail: aulakorus@freemail.hu
Link: www.aula.ini.hu
Egyéb elérhetőség: Aula Kamarakórus
Budapest
Mátyás király u 33.
1224
 
Az Aula Kamarakórus tizenkét főből álló vegyeskar, amely egy baráti társaságból jött létre. Tagjai pedagógusok, mérnökök, bölcsészek.

1998 januárja óta dolgoznak együtt rendszeresen. Kezdetben évekig a Műegyetem Központi épület aulájában próbáltak (innen a névválasztás). A kórus eleinte önállóan sajátította el a kórusműveket, majd szakmai, illetve művészeti vezetőt keresett. 2001-ben Fejős Alíz, 2002-ben pedig Murányi Eszter készítette fel az együttest koncertekre, fesztiválokra, versenyekre. Jelenleg Halas Dóra karvezető szakos hallgató vezeti az énekkart.

A kórus repertoárját ma már mintegy száz kórusmű alkotja, köztük spirituálék, népdalfeldolgozások, madrigálok, motetták és kortárs szerzők művei, könnyűzenei és jazz-feldolgozások egyaránt szerepelnek.

Az Aula Kamarakórus az elmúlt hat esztendő során számos önálló koncertet rendezett, több kiállítás-megnyitón, neves könyvbemutatón, jótékonysági rendezvényen tett eleget a felkéréseknek. Sikerrel, visszatérő vendégként szerepelt a Miskolci, Ózdi kórustalálkozókon, fesztiválokon (2003, 2004). A VIII. Budapesti Nemzetközi Kórusversenyen (2001) való részvétel igazi kihívást jelentett az együttes számára, hiszen ilyen rangos megmérettetésen mindaddig nem vett részt. A X. Budapesti Nemzetközi Kórusversenyen (2005) a Vegyeskari Kamarakórusok kategóriájában arany diplomás I. helyezést értek el.

A kórus tagjai:
szoprán: Kovács Bernadett, Molnár Tünde, Právicsné Szanyi Szilvia;
alt: Belényi Barbara, Vajda-Komlós Judit, Varró-Gyapay Szilvia;
tenor: Kroó János, Mészáros Ferenc, Street Gábor;
basszus: Právics Péter, Utasi Péter, Vajda Ferenc.
Kiadványaink
Projektek
Hírek
További hírek
Elbphilharmonie Jazz Akadémia 2023
Elbphilharmonie
A 21. századi Lied - Válogatás a Hochschule für Musik München fiatal zeneszerzőinek dalaiból
Könyvtár
Hellas öröksége - Antik hatások a XX. és a XXI. században
Könyvtár
Lemezajánló
További lemezek