BMC HÁZ
OPUS JAZZ CLUB
ZENEI INFORMÁCIÓS KÖZPONT
BMC RECORDS
EÖTVÖS PÉTER ALAPÍTVÁNY
Művészek
Ez a BMC Művészadatbázisa, amely magyar, magyar származású vagy Magyarországon élő zeneművészekkel, illetve zenekarokkal, kórusokkal, együttesekkel és az általuk készített lemezekkel kapcsolatos információt tartalmaz.
Klasszikus kereső
Név
Album
Listák
Keres
Jazz kereső
-
Név
Album
Listák
Keres
Anima Vonósnégyes
Név: Anima Vonósnégyes
Alakulás éve: 1997
E-mail: animaquartet@chello.hu
 
Az Anima vonósnégyes 1997-ben alakult. Tagjai 1993 óta rendszeres szereplői az északkelet-magyarországi térség zenei életének, hiszen az ekkor még működő Derniére illetve Kreisler kvartettek alapítói voltak. Ezen együttesek tagjaiként 1993-ban részt vettek Franco Rossi (Quartetto Italiano) mesterkurzusán, majd az 1995-ben Cremonában megrendezett Nemzetközi Vonósnégyes Versenyen.

1999 őszén az Egyesült Államokban turnéztak. 2002-ben a Borsodi Zenei Fesztivál beharangozó koncertjein léptek fel az ország több pontján. 2003-ban két alkalommal Svájcban turnéztak, valamint nagy sikerrel mutatkoztak be a Bartók+Mozart fesztiválon.

2004 márciusában Mauritius szigetén vendégszerepeltek. Ez év júniusában a Bartók+Csajkovszkij fesztiválon ismét telt házas koncertet adtak. Felléptek az ország több nagyvárosában, beleértve a fővárost is, játszottak élőben a Magyar Rádióban. Az együttes - részben a Filharmónia Kht., valamint a Miskolci Kulturális és Menedzser Iroda szervezésében - rendszeresen koncertezik Miskolcon és az északkelet-magyarországi régióban.

A vonósnégyes tagjai: Soós Gábor (I. hegedű), Bekes Anna (II. hegedű), Krajnik Ágoston (brácsa), Lipták Zsuzsanna (cselló).
Kiadványaink
Projektek
Hírek
További hírek
mustMEET Composers | Magnus Lindberg
Könyvtár
Klasszikus Puzzle - Szabdi 40 / 3.
Óbudai Társaskör
UMZE Kamaraegyüttes: Eötvös, Vajda, Varga ősbemutatók
Koncertterem
Lemezajánló
További lemezek