BMC HÁZ
OPUS JAZZ CLUB
ZENEI INFORMÁCIÓS KÖZPONT
BMC RECORDS
EÖTVÖS PÉTER ALAPÍTVÁNY
Művészek
Ez a BMC Művészadatbázisa, amely magyar, magyar származású vagy Magyarországon élő zeneművészekkel, illetve zenekarokkal, kórusokkal, együttesekkel és az általuk készített lemezekkel kapcsolatos információt tartalmaz.
Klasszikus kereső
Név
Album
Listák
Keres
Jazz kereső
-
Név
Album
Listák
Keres
Accord Quartet
Név: Accord Quartet
Alakulás éve: 2001
E-mail: accordquartet@accordquartet.hu
Link: www.accordquartet.hu
 
2001-ben alakult a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem négy hallgatójából. Céljaik közé tartozik a "modern" világ és a klasszikus zene összekapcsolása igényes komolyzenével, új gondolatokkal, helyszínekkel. Rendszeresen koncerteznek Magyarországon és külföldön egyaránt.

Magyarországon felléptek többek között a Zeneakadémia Nagytermében, a Zeneakadémia Kistermében, a Régi Zeneakadémián, a Magyar Rádió Márványtermében, a Bartók Házban, a Francia Intézetben, a gödöllői Grassalkovich-kastélyban, a Nádasdy-kastélyban, a Budapesti Őszi Fesztiválon a Kultiplexben, valamint több vidéki városban: Debrecenben, Gyõrött, Egerben és Dunaújvárosban. Többször játszottak a Magyar Rádióban, külföldön Franciaországban, Spanyolországban, Finnországban, Észtországban, Hollandiában, Németországban, Belgiumban, Ausztriában, Horvátországban, Oroszországban, Svájcban és Olaszországban.

2002, 2003 és 2004 nyarán részt vettek a Bécs-Budapest-Prága Nemzetközi Nyári Akadémián, ahol a műfaj legnagyobbjaitól - Amadeus Quartet, Alban Berg Quartet, Janacek Quartet, Smetana Quartet, Mozaik Quartet, Hagen Quartet, Bartók Vonósnégyes - tanulhattak. 2003-ban az Orlando Festival vendégei, 2004-ben és 2005-ben a Szentendrei Nyári Akadémia és Fesztivál (Encuentro de Musica y Academia de Santander, Spanyolország) résztvevői voltak. Közreműködtek a Madách Kamara Színház Puskin: Borisz Godunov című produkciójában (rendező: Kovalik Balázs).

2002-ben Ausztriában a Bécs-Budapest-Prága Nemzetközi Nyári Akadémián Thomastik-Infeld-díjat, 2003-ban Kodály 1. díjat, ugyanitt 2004-ben Bartók 1. díjat nyertek. A 2003-as Weiner Leó Országos Kamaraversenyen ugyancsak 1. díjat szereztek. 2004 novemberében jelent meg első lemezük. 2005 júniusától a Magyar Állam két hegedűvel és egy csellóval támogatja az együttest.

Az Accord Quartet aktuális koncertjei
Koncertkalendárium (www.muzsikalendarium.hu)
Kiadványaink
Projektek
Hírek
További hírek
Átlátszó Hang 2023 - Filmklub | Találkozás
Könyvtár
Elbphilharmonie Jazz Akadémia 2023
Elbphilharmonie
Átlátszó Hang 2023 | Megtört csend - Selejlo Erzsébet és Selejlo Irén koncertje
Könyvtár
Lemezajánló
További lemezek