BMC HÁZ
OPUS JAZZ CLUB
ZENEI INFORMÁCIÓS KÖZPONT
BMC RECORDS
EÖTVÖS PÉTER ALAPÍTVÁNY
Művészek
Ez a BMC Művészadatbázisa, amely magyar, magyar származású vagy Magyarországon élő zeneművészekkel, illetve zenekarokkal, kórusokkal, együttesekkel és az általuk készített lemezekkel kapcsolatos információt tartalmaz.
Klasszikus kereső
Név
Album
Listák
Keres
Jazz kereső
-
Név
Album
Listák
Keres
Accord Quartet
Név: Accord Quartet
Alakulás éve: 2001
E-mail: accordquartet@accordquartet.hu
Link: www.accordquartet.hu
 
2001-ben alakult a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem négy hallgatójából. Céljaik közé tartozik a "modern" világ és a klasszikus zene összekapcsolása igényes komolyzenével, új gondolatokkal, helyszínekkel. Rendszeresen koncerteznek Magyarországon és külföldön egyaránt.

Magyarországon felléptek többek között a Zeneakadémia Nagytermében, a Zeneakadémia Kistermében, a Régi Zeneakadémián, a Magyar Rádió Márványtermében, a Bartók Házban, a Francia Intézetben, a gödöllői Grassalkovich-kastélyban, a Nádasdy-kastélyban, a Budapesti Őszi Fesztiválon a Kultiplexben, valamint több vidéki városban: Debrecenben, Gyõrött, Egerben és Dunaújvárosban. Többször játszottak a Magyar Rádióban, külföldön Franciaországban, Spanyolországban, Finnországban, Észtországban, Hollandiában, Németországban, Belgiumban, Ausztriában, Horvátországban, Oroszországban, Svájcban és Olaszországban.

2002, 2003 és 2004 nyarán részt vettek a Bécs-Budapest-Prága Nemzetközi Nyári Akadémián, ahol a műfaj legnagyobbjaitól - Amadeus Quartet, Alban Berg Quartet, Janacek Quartet, Smetana Quartet, Mozaik Quartet, Hagen Quartet, Bartók Vonósnégyes - tanulhattak. 2003-ban az Orlando Festival vendégei, 2004-ben és 2005-ben a Szentendrei Nyári Akadémia és Fesztivál (Encuentro de Musica y Academia de Santander, Spanyolország) résztvevői voltak. Közreműködtek a Madách Kamara Színház Puskin: Borisz Godunov című produkciójában (rendező: Kovalik Balázs).

2002-ben Ausztriában a Bécs-Budapest-Prága Nemzetközi Nyári Akadémián Thomastik-Infeld-díjat, 2003-ban Kodály 1. díjat, ugyanitt 2004-ben Bartók 1. díjat nyertek. A 2003-as Weiner Leó Országos Kamaraversenyen ugyancsak 1. díjat szereztek. 2004 novemberében jelent meg első lemezük. 2005 júniusától a Magyar Állam két hegedűvel és egy csellóval támogatja az együttest.

Az Accord Quartet aktuális koncertjei
Koncertkalendárium (www.muzsikalendarium.hu)
Kiadványaink
Projektek
Hírek
További hírek
Ifjú Zeneművészek Nemzetközi Nyári Akadémiája 2021, Debrecen
Zeneművészeti Kar
Versenyfelhívás: Joseph Haydn International Youth Competition Vienna
Online verseny
Sándor László zeneszerzés DLA záró koncertje
Zeneakadémia
Lemezajánló
További lemezek