BMC HÁZ
OPUS JAZZ CLUB
ZENEI INFORMÁCIÓS KÖZPONT
BMC RECORDS
EÖTVÖS PÉTER ALAPÍTVÁNY
Művészek
Ez a BMC Művészadatbázisa, amely magyar, magyar származású vagy Magyarországon élő zeneművészekkel, illetve zenekarokkal, kórusokkal, együttesekkel és az általuk készített lemezekkel kapcsolatos információt tartalmaz.
Klasszikus kereső
Név
Album
Listák
Keres
Jazz kereső
-
Név
Album
Listák
Keres
Angelica Leánykar
Név: Angelica Leánykar
Alakulás éve: 1988
E-mail: chorus@angelica.hu
Link: www.angelica.hu
Egyéb elérhetőség: Angelica Alapítvány
1122 Budapest, Városmajor u. 71.
 
Az Angelica Leánykart 1988-ban alapította az énekkar jelenlegi karnagya, Gráf Zsuzsanna. A kórus a budapesti Városmajori Gimnázium zenei osztályának volt és jelenlegi tanulóiból áll. A ma már országhatárokon belül és kívül is ismert kórus a rendszeres hazai hangversenyeken kívül számos hazai és nemzetközi fesztiválon vett részt szép sikerrel:

Debreceni Bartók Béla Nemzetközi Kórusverseny I. díj,
Belgium - Nemzetközi Ifjúsági Kórusverseny I. díj,
Arezzoi Nemzetközi Kórusverseny I. díj,
Róma - "Orlando di Lasso" Nemzetközi Kórusverseny I. díj és három különdíj,
Cork, Írország - Nemzetközi Kórusverseny Közönségdíj,
Tolosa - Nemzetközi Kórusverseny I. díj,
Nemzetközi Kórusfesztivál, Athén ("Kórusolimpia, 2004") I. díj és a verseny nagydíjas kórusa cím.

A kórus többször adott hangversenyt a Magyar Rádióban, a Szent István Bazilikában bemutatott karácsonyi műsorát sugározta a Magyar Televízió. Koncertkörúton járt kétszer Amerikában, 1998-ban, majd 2000-ben, amikor a kórus nagy sikerrel képviselte hazánkat és Európát az Észak-Amerikai Kórusszövetség szimpóziumán; Ausztriában; Erdélyben; Franciaországban, ahol, a 2001-ben Franciaországban megrendezett Magyar Kulturális Évad keretén belül hatalmas sikerrel adott koncertet a Notre-Dame-ban és az Évry Katedrálisban, mely koncerteket a francia rádió is közvetítette; Japánban; Németországban és Svájcban.

Az Angelica Leánykar olyan neves zenekarok hangversenyein vett részt, mint a Budapesti Fesztiválzenekar, a MÁV Szimfonikus Zenekar, a Danubia Ifjúsági Szimfonikus Zenekar, valamint a Budafoki Dohnányi Ernő Szimfonikus Zenekar. 2001-ben a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Nemzetközi Karnagyversenyének színpadi kórusa, és visszatérő fellépője a Magyar Kórusok Országos Egyesülete ünnepi hangversenyeinek. 2001-ben a Budapesti Tavaszi Fesztivál Kurtágestjének közreműködőjeként szerepelt a szerző születésnapi koncertjén. Az énekkar több alkalommal vett részt a Budapesti Kamaraopera produkciójában (Monteverdi: Orfeo; Purcell: Dido és Aeneas).

Az énekkar pályafutása során személyes jó kapcsolatot alakított ki a magyar zenei élet olyan jelentő személyiségeivel, mint Bogányi Gergely, Csemiczky Miklós, Csengery Adrienn, Cserna Ildikó, Csíky Boldizsár, Czigány György, Héja Domonkos, Kesselyák Gergely, Krausz Adrienne, Orbán György, Párkai István, Pászthy Júlia, Petrovics Emil és Szőllősy András.

Az Angelica Leánykar aktuális koncertjei
Koncertkalendárium (www.muzsikalendarium.hu)
Kiadványaink
Projektek
Hírek
További hírek
LIGETI 100 | A Budapest Music Center fesztivállal ünnepli a világhírű zeneszerző, Ligeti György centenáriumát
BMC
Eötvös Péter: Valuska│Opera-ősbemutató
Eiffel Műhelyház
Kurtág György: Fin de partie (A játszma vége) - magyarországi bemutató
Müpa
Lemezajánló
További lemezek