BMC HÁZ
OPUS JAZZ CLUB
ZENEI INFORMÁCIÓS KÖZPONT
BMC RECORDS
EÖTVÖS PÉTER ALAPÍTVÁNY
Művészek
Ez a BMC Művészadatbázisa, amely magyar, magyar származású vagy Magyarországon élő zeneművészekkel, illetve zenekarokkal, kórusokkal, együttesekkel és az általuk készített lemezekkel kapcsolatos információt tartalmaz.
Klasszikus kereső
Név
Album
Listák
Keres
Jazz kereső
-
Név
Album
Listák
Keres
Szent Efrém Férfikar (St. Ephraim Male Ch.)
Név: Szent Efrém Férfikar (St. Ephraim Male Ch.)
Alakulás éve: 2002
E-mail: info@szentefrem.hu
Link: www.szentefrem.hu/
 
A Szent Efrém Férfikar Magyarország egyetlen professzionális bizánci zenei együttese. A Budapesten működő görög katolikus kórusok (Rózsák terei Görög Katolikus Kórus, Csepeli Szent Efrém Kórus) tagjaiból, valamint a bizánci liturgikus zenét szerető hivatásos énekesekből áll. Fő céljuk az, hogy a magyarországi és a közép-kelet-európai bizánci rítusú egyházak zenei kincseit autentikus módon szólaltassák meg. Emellett időnként műsorukra tűzik a magyar és nemzetközi férfikari repertoár kis létszámú együttesen megszólaltatható darabjait is.

Vezetőjük Bubnó Tamás (1957) énekművész és karvezető, aki egyházzenei doktori kutatásait a magyarországi és a Kárpátok vidéki görög katolikus dallamok eredetének témájában végzi. A férfikar 2003 májusában meghívást kapott - Magyarországról első kórusként - a lengyelországi Hajnówka-ban évente megrendezésre kerülő ortodox zenei fesztiválra, ahol óriási meglepetésre második díjat szerzett a kitűnő felkészültségű és nagy hagyományú szláv, balti és balkáni kórusok között. A férfikar rendszeresen szolgálatot teljesít görög katolikus liturgiákon, s állandó fellépője az Országos Ruszin Kisebbségi Önkormányzat programjainak.

Az együttes megalakulása óta meghívást kapott már jó néhány jelentős magyar fesztiválra is (Művészetek Völgye, Zempléni Művészeti Napok, Óbudai Nyár, Magyarok Nagyasszonya Egyházzenei Fesztivál). A férfikar 2005 májusára meghívást kapott Szentpétervárra, a Pojuscsij Mir Fesztiválra, ahol a magyarországi bizánci zenei hagyomány értékes darabjainak, valamint Liszt, Bartók és Kodály kórusműveinek előadása mellett két orosz kortárs zenemű bemutatására is felkérték. Két hangversenyük a Szentpétervári Filharmónia Kamaratermében, illetve a Szent Péter és Pál Templomban került megrendezésre.

A Szent Efrém Férfikar aktuális koncertjei
Koncertkalendárium (www.muzsikalendarium.hu)
Zenészek Hangszer
Bubnó Lőrincének - basszus
Bubnó Márkének - bariton
Bubnó Tamásütőhangszerek/ének/karvezető
Cser Péterének - basszus
Cser Ágostonének - bariton
Domahidy László, ifj.ének - basszus
Gavodi Zoltánének/szaxofon/furulya/klarinét
Komáromi Mártonének - tenor
Laborfalvi Soós Bélaének - basszus
Nagy Bertalanének - tenor
Pechan Kornélének - tenor
Silló Györgyének - basszus
Szabó Sebestyénének - tenor
Szilágyi Attilaének - tenor
Tóth Péterének - basszus
Viszló Istvánének/ének - tenor
Kiadványaink
Projektek
Hírek
További hírek
Elbphilharmonie Jazz Akadémia 2023
Elbphilharmonie
A 21. századi Lied - Válogatás a Hochschule für Musik München fiatal zeneszerzőinek dalaiból
Könyvtár
Hellas öröksége - Antik hatások a XX. és a XXI. században
Könyvtár
Lemezajánló
További lemezek