BMC HÁZ
OPUS JAZZ CLUB
ZENEI INFORMÁCIÓS KÖZPONT
BMC RECORDS
EÖTVÖS PÉTER ALAPÍTVÁNY
Művészek
Ez a BMC Művészadatbázisa, amely magyar, magyar származású vagy Magyarországon élő zeneművészekkel, illetve zenekarokkal, kórusokkal, együttesekkel és az általuk készített lemezekkel kapcsolatos információt tartalmaz.
Klasszikus kereső
Név
Album
Listák
Keres
Jazz kereső
-
Név
Album
Listák
Keres
Authentic Quartet
Név: Authentic Quartet
Alakulás éve: 2002
Link: www.authenticquartet.hu/
 
A kvartett 2002-ben Kalló Zsolt kezdeményezésére alakult azzal a céllal, hogy a historikus előadásmódot előtérbe helyezve a zenei ritkaságok bemutatásával minél hitelesebben szólaltassa meg az adott kor zenéjét. Repertoárjuk a kora klasszikától a romantikáig terjed. Számos rádiófelvételt készítettek, olyan rangos fesztiválok meghívottjai voltak, mint a Haydn Eszterházán Fesztivál, a Soproni Régi Zenei Napok, a Vonósnégyes Fesztivál az Esterházy kastélyban és a Zempléni Fesztivál. Szívesen lépnek fel az általunk játszott zenékhez illő, méltó környezetben: kastélyokban, kúriákban.

Eddig 6 önálló CD-jük jelent meg a Hungaroton gondozásában Georg Lickl, Nikolaus Zmeskáll, Friedrich Ernst Fesca, Johann Georg Albrechtsberger, Joseph Wölfl és Franz Krommer vonósnégyeseivel. További 2 CD-jük egy-egy hangszeres szólistával közösen készült: Carl Stamitz 5 klarinétnégyesében Rozmán Lajos működik közre klarinéton; Johann Baptist Vanhal 3 billentyűs hangszerre és vonósnégyesre írt kvintettjében pedig Spányi Miklós fortepiano szólója hallható. Ezek mindegyike világpremier.

A mindenki által ismert zeneóriások remekművei mellett folyamatosan szélesítik repertoárjukat az ún. kismesterek általuk értékesnek ítélt műveivel. Újrafelfedezésükhöz gondos kutató-feltáró munkát végeznek hazai és külföldi könyvtárakban, magángyűjteményekben és családi hagyatékokban. A feltárt kéziratokból játszható kottákat készítenek, és e műveket műsorukra tűzik.
Kiadványaink
Projektek
Hírek
További hírek
Ifjú Zeneművészek Nemzetközi Nyári Akadémiája 2021, Debrecen
Zeneművészeti Kar
Versenyfelhívás: Joseph Haydn International Youth Competition Vienna
Online verseny
Sándor László zeneszerzés DLA záró koncertje
Zeneakadémia
Lemezajánló
További lemezek