BMC HÁZ
OPUS JAZZ CLUB
ZENEI INFORMÁCIÓS KÖZPONT
BMC RECORDS
EÖTVÖS PÉTER ALAPÍTVÁNY
Művészek
Ez a BMC Művészadatbázisa, amely magyar, magyar származású vagy Magyarországon élő zeneművészekkel, illetve zenekarokkal, kórusokkal, együttesekkel és az általuk készített lemezekkel kapcsolatos információt tartalmaz.
Klasszikus kereső
Név
Album
Listák
Keres
Jazz kereső
-
Név
Album
Listák
Keres

Név: Tomasini Quartet
 
A Tomasini Vonósnégyes tagjai a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen szerezték diplomájukat. Kamarazenét Kurtág Györgytől és Rados Ferenctől tanultak, akik a legkiválóbb magyar zenei hagyomány legendás alakjai. A négy vonós muzsikus már a zeneakadémiai tanulmányok idején rendszeresen muzsikált együtt, és korán érdeklődött a régi zenei előadói gyakorlat, illetve a korhű hangszerek iránt. Ezirányú speciális képzést Európa jelentős centrumaiban szereztek (Drezda, Hága, Salzburg).
Az utóbbi években rendszeresen közreműködnek világhírű zenekarokban, mint pl. Anima Aeterna, 18. század Zenekara, Le Concert des Nations, Les Musiciens du Louvre, Wiener Akademie, La Staggione Frankfurt. Alapító tagjai többek között a Concerto Armonico és az Aura musicale nevű magyar régi hangszeres kamarazenekaroknak. Ez utóbbi együttes több kisebb kamarazenei formációban is fellép, így vonósnégyesként is, és egy ilyen CD-felvétel, valamint több nagysikerű hangverseny adta a Tomasini Vonósnégyes alapításának ötletét.
A Tomasini Vonósnégyes repertoárjának gerincét Haydn, Mozart, Beethoven és Schubert művei alkotják, ám nagy kedvvel játsszák méltatlanul elfeledett komponisták darabjait is. Felfedező munkájuk során akadtak rá néhány éve, többek között Josef Netzer (1808-1884) kiváló osztrák zeneszerző négy remekmívű kvartettjére, s ezeket (akkor még más név alatt) CD-re is rögzítették. Szívesen tűzik műsorra az 1800-as évek kevéssé ismert magyarországi szerzőinek (Zimmermann Antal, Grill Ferenc, Druschetzky György, Csermák Antal stb.) műveit is. 2003-ban a nagyhéten több városban is előadták Haydn Krisztus hét szava a keresztfán című alkotását liturgikus keretek között. 2003 augusztusában a fertődi Esterházy kastély Haydn Fesztiválján adtak nagysikerű hangversenyt.
Kiadványaink
Projektek
Hírek
További hírek
LIGETI 100 | A Budapest Music Center fesztivállal ünnepli a világhírű zeneszerző, Ligeti György centenáriumát
BMC
Eötvös Péter: Valuska│Opera-ősbemutató
Eiffel Műhelyház
Kurtág György: Fin de partie (A játszma vége) - magyarországi bemutató
Müpa
Lemezajánló
További lemezek