BMC HÁZ
OPUS JAZZ CLUB
ZENEI INFORMÁCIÓS KÖZPONT
BMC RECORDS
EÖTVÖS PÉTER ALAPÍTVÁNY
Művészek
Ez a BMC Művészadatbázisa, amely magyar, magyar származású vagy Magyarországon élő zeneművészekkel, illetve zenekarokkal, kórusokkal, együttesekkel és az általuk készített lemezekkel kapcsolatos információt tartalmaz.
Klasszikus kereső
Név
Album
Listák
Keres
Jazz kereső
-
Név
Album
Listák
Keres

Név: Massink-Bori Quartet
 
A Massink-Bori Quartet Peter Massink holland szaxofonos és Bori Viktor zongorista több mint 15 éves zenei barátságának megtestesülése. Még 1988-ban találkoztak Amszterdamban, ahol mindketten a Macskák című musical londoni produkciójában vállaltak munkát.
Később zenekart alapítottak Lush Life néven, majd 1993-ban megjelentették közös albumukat Better Times címmel. Ezen a lemezen az uruguayi dobos Enrique Firpi és Lattmann Béla basszusgitáros közreműködött. Néhány éves kényszerszünet – amikor Peter Massink Athénben dolgozott Mikis Theodorakis zenekarában – után, 2002 őszén újra összeállt a zenekar egy rövid turnéra, ami Passauban kezdődött és a Szolnoki Jazz Fesztiválon ért véget. Azóta számos meghívásnak tettek eleget, duóban és kvartettben is felléptek. A korábbi fúziós törekvésekkel ellentétben mostanában kizárólag akusztikus programot játszanak, melyben Massink és Bori kompozíciói szolgálnak „ugródeszkaként”.

Az együttes tagjai:
Peter Massink (NL) – szaxofon, basszusklarinét
Bori Viktor – zongora
Wolfram Derschmidt (A) – bőgő
Gerald Braumandel (D) – dob
Kiadványaink
Projektek
Hírek
További hírek
Budafoki Dohnányi Zenekar: Tallér Zsófia emlékkoncert
Pesti Vigadó
Bartók és Veress - Triók | Osztrosits Éva sorozata
Könyvtár
Budapesti Vonósok: Szerenádok, vonósok és rézfúvósok
Koncertterem
Lemezajánló
További lemezek