BMC HÁZ
OPUS JAZZ CLUB
ZENEI INFORMÁCIÓS KÖZPONT
BMC RECORDS
EÖTVÖS PÉTER ALAPÍTVÁNY
Művészek
Ez a BMC Művészadatbázisa, amely magyar, magyar származású vagy Magyarországon élő zeneművészekkel, illetve zenekarokkal, kórusokkal, együttesekkel és az általuk készített lemezekkel kapcsolatos információt tartalmaz.
Klasszikus kereső
Név
Album
Listák
Keres
Jazz kereső
-
Név
Album
Listák
Keres
Budapest Fesztivál Kürtkvartett
Név: Budapest Fesztivál Kürtkvartett
Alakulás éve: 1993
E-mail: astreho@yahoo.com
Tel.: +36 1 489 4335
  +36 1 388 6434
Link: www.festivalhornquartet.hu
Egyéb elérhetőség: 1034 Budapest, San Marco u. 49.
 
A Budapest Fesztivál Kürtkvartett 1993-ban alakult a Budapesti Fesztiválzenekar négy fiatal művészéből, akik az igényes zenekari munka mellett a kamarazene területén is meg akarták mutatni tehetségüket.

Első alkalommal 1993-ban, Rákos László diplomakoncertjén léptek fel együtt Robert Schumann négy szólókürtre és zenekarra írt darabjával, amelyre még ugyanabban az évben három koncertre szóló felkérést kaptak a Fesztiválzenekartól.

1995-ben az együttest meghívták egy nemzetközi versenyre Németországba, ahol a meghívott húsz együttes közül a második díjat ítélte nekik a zsűri.

Az együttes számos hazai hangverseny mellett rendszeresen fellép külföldön is. Többször koncertezett Franciaországban, Svájcban, Németországban, valamint Japánban.

A Budapest Fesztivál Kürtkvartett repertoárja többféle stílust felölel a barokktól a huszadik, sőt, a XXI. századi kortárs művekig.

1996-ban a Hungaroton Classic megjelentette a Budapest Fesztivál Kürtkvartett első CD lemezét "CORNOLOGIA" címmel, amely itthon és külföldön egyaránt kedvező visszhangra talált.

2000 májusában adták ki második CD-jüket mely a "CORNOLOGIA 2(000)" címet viseli. Az új lemezt a hazai és külföldi közönség ismét nagyon bíztató kritikákkal illeti.

2000 szeptemberétől az együttes már nem tagja a Fesztiválzenekarnak, Rákos László, Gál László és Maruzsa Tibor a Nemzeti Filharmonikus Zenekarban, Nagy Miklós Luxemburgban folytatja pályafutását.
Kiadványaink
Projektek
Hírek
További hírek
Elbphilharmonie Jazz Akadémia 2023
Elbphilharmonie
A 21. századi Lied - Válogatás a Hochschule für Musik München fiatal zeneszerzőinek dalaiból
Könyvtár
Hellas öröksége - Antik hatások a XX. és a XXI. században
Könyvtár
Lemezajánló
További lemezek