BMC HÁZ
OPUS JAZZ CLUB
ZENEI INFORMÁCIÓS KÖZPONT
BMC RECORDS
EÖTVÖS PÉTER ALAPÍTVÁNY
Művészek
Ez a BMC Művészadatbázisa, amely magyar, magyar származású vagy Magyarországon élő zeneművészekkel, illetve zenekarokkal, kórusokkal, együttesekkel és az általuk készített lemezekkel kapcsolatos információt tartalmaz.
Klasszikus kereső
Név
Album
Listák
Keres
Jazz kereső
-
Név
Album
Listák
Keres
Andor Ilona Baráti Társaság Kodály Kórusa
Név: Andor Ilona Baráti Társaság Kodály Kórusa
Alakulás éve: 1995
E-mail: rbeatrix@freemail.hu
Tel.: (+36 30) 354 0178
Link: www.andorilona.hu
Egyéb elérhetőség: karnagy: B. Horváth Andrea (breinich.miklos@chello.hu)

Titkár: Rácz Beatrix

Székhely: 1214 Budapest, Krizantém u. 36.
 
Az Andor Ilona Baráti Társaság Kodály Zoltán Női Kara - a Ranolder Intézet és a Leövey Klára Gimnázium 120 éves évfordulója alkalmából - Andor Ilona Liszt-díjas. érdemes és kiváló művész, karnagy és zenepedagógus Budapesti Kodály Kórusának utódaként alakult meg 1995 őszén.
A kórus tagjai és karnagya, B. Horváth Andrea is Andor Ilona tanítványi voltak. Az egyesület célja, hogy tovább ápolják azt a szellemi örökséget, melyet tanáruk Kodály és Bartók egyneműkari műveinek egyik legavatottabb tolmácsolójaként hagyott rájuk.
2000-ben "Egy mindenkiért, mindenki egyért" címmel emlékkönyvet jelentettek meg, 2002 ennek folytatásaként CD-t adtak ki "...annyi áldás szálljon..." címmel Kodály és Bartók rádiós felvételeiből B. Horváth Andrea szerkesztésében.

A kórus és karnagya számos miniszteri, KÓTA és más díjban részesült az elmúlt évek folyamán.

Az újjáalakult kórus 1995 óta évente több hangversenyt adott, 1998-ban Rómában II. János Pál pápa tiszteletére is énekelt, a Vatikáni Rádió felvételeket készített velük.

A kórus próbáit a Fazekas Mihály Fővárosi Gyakorló Általános Iskola (Budapest, VIII. Horváth Mihály tér 7.) III/304-es zenetermében tartja péntekenként 17-19 óráig, melyre szeretettel várnak minden énekelni vágyót.
Kiadványaink
Projektek
Hírek
További hírek
Ifjú Zeneművészek Nemzetközi Nyári Akadémiája 2021, Debrecen
Zeneművészeti Kar
Versenyfelhívás: Joseph Haydn International Youth Competition Vienna
Online verseny
Sándor László zeneszerzés DLA záró koncertje
Zeneakadémia
Lemezajánló
További lemezek