BMC HÁZ
OPUS JAZZ CLUB
ZENEI INFORMÁCIÓS KÖZPONT
BMC RECORDS
EÖTVÖS PÉTER ALAPÍTVÁNY
Művészek
Ez a BMC Művészadatbázisa, amely magyar, magyar származású vagy Magyarországon élő zeneművészekkel, illetve zenekarokkal, kórusokkal, együttesekkel és az általuk készített lemezekkel kapcsolatos információt tartalmaz.
Klasszikus kereső
Név
Album
Listák
Keres
Jazz kereső
-
Név
Album
Listák
Keres
Szalóky Classic Jazz Band
Név: Szalóky Classic Jazz Band
Alakulás éve: 2002
E-mail: info@szaloky.com
Tel.: +36 (30) 972 7779
Fax: +36 (1) 246 3604
Link: www.szaloky.com
 
A Szalóky Classic Jazz Band új, kellemes színfolt a magyar zenei életben. A XX. század ’30-as, ’40-es éveiből származó jazzmuzsika nemes hagyományait ápolja. Azét a zenei világét, amikor a jazz a nagyközönséghez szólt, azok kegyét kereste és találta meg, akik szerették az érthető, szórakoztató, mégis művészi igényű, akusztikus zenét. A Szalóky Classic Jazz Band az egyetlen magyar zenekar, amely a jazz családfáján a dixieland és a modernebb műfajok között található klasszikus jazz, a swing mellett kötelezte el magát. Az együttes tagjai közül valamennyien magasan kvalifikált, főiskolát végzett művészek, a magyar és a nemzetközi zenei élet ismert és elismert alakjai, akik többek között olyan kiváló produkciók alkotó részesei voltak, mint a Hot Jazz Band, a Cotton Club Singers, a Budapest Ragtime Band, a Showder Band, Gerendás Péter zenekara, vagy az Escape együttes. Énekesnőjük, Micheller Myrtill még egy hollywoodi filmszereppel is büszkélkedhet.
A zenekar vezetője Szalóky Béla, harsonaművész, a Magyar Harsona és Tuba Szövetség alelnöke, világot járt muzsikus, aki 2002-ben az év jazz-zenésze kategóriában eMeRTon díjat kapott. Dolgozott szinte valamennyi vezető magyar jazzmuzsikussal (Kőszegi Imre, Vukán György, Babos Gyula, Berki Tamás, Bontovics Kati, stb.), részt vett több popzenei produkcióban, sőt játszott Frank Sinatra Jr., kísérőzenekarában is. Külföldön sem ismeretlen, hiszen a világ különböző pontjain olyan művészekkel állt színpadra, mint George Benson, Joe Muranyi, Carl Fontana, Jiggs Whigham, Tommy Vig vagy Vince Mendoza.
Zenészek Hangszer
Berdisz Tamásdob
Dennert Árpádszaxofon/klarinét/szaxofon - alt
Glaser Péterbasszusgitár/nagybőgő
Kuzbelt Péterszaxofon
Micheller Myrtillének
Nagy Ivánzongora
Szalóky Bélaharsona
Szénási Lászlótrombita
Szeverényi Mátyásgitár
Kiadványaink
Projektek
Hírek
További hírek
UMZF 2020
BMC-Müpa
Folytatódik az Eötvös Péter Alapítvány nemzetközi mentorprogramja
Budapest
Zárókoncert - Dömötör Johanna és Simon Dávid fuvola mesterkurzusa
Könyvtár
Lemezajánló
További lemezek