BMC HÁZ
OPUS JAZZ CLUB
ZENEI INFORMÁCIÓS KÖZPONT
BMC RECORDS
EÖTVÖS PÉTER ALAPÍTVÁNY
Művészek
Ez a BMC Művészadatbázisa, amely magyar, magyar származású vagy Magyarországon élő zeneművészekkel, illetve zenekarokkal, kórusokkal, együttesekkel és az általuk készített lemezekkel kapcsolatos információt tartalmaz.
Klasszikus kereső
Név
Album
Listák
Keres
Jazz kereső
-
Név
Album
Listák
Keres
East Side Jazz Company
Név: East Side Jazz Company
E-mail: eastsidejazz@freemail.hu
 
Az East Side Jazz Company a Lakatos Ágnes Trió kibővítésével jött létre. A zenekar egyéni hangzásvilágát annak köszönheti, hogy megpróbál elszakadni a hagyományos amerikai jazztől, és a hangsúlyt a kelet-európai, balkáni dallam- és ritmusvilágra helyezi. Így újszerű a zenekar összetétele is: a hagyományos jazzcombo-felállás mellett szerepet kap a cimbalom, a hegedű, valamint több népi fúvós hangszer is. Az East Side Jazz Company abban különbözik más hasonló irányú törekvéstől, hogy a kompozícióik dalok, tehát az énekhang kerül a fókuszba - Lakatos Ágnes, az egyik legelismertebb hazai jazzénekesnő tolmácsolásában.

Az ESJC magyarországi jazzklubok és fesztiválok gyakori fellépője. Első szólólemezük, melynek címe Bora, 2003-ban jelent meg. A zenekar bőgőse, Csuhaj Barna Tibor szerzeményire Enyedi Sugárka írt szöveget. A tagok a jazz műfaján kívül gazdag tapasztalatokkal rendelkeznek a különböző népzenék területéről is, de az avantgarde zene birodalma sem ismeretlen számukra.
Zenészek Hangszer
Csuhaj-Barna Tibornagybőgő
Elek Istvánszaxofon/szaxofon - tenor/szaxofon - alt/szaxofon - bariton
György Mihálygitár/buzuki
Jeszenszky Györgydob
Lakatos Ágnesének
Lukács Miklóscimbalom
Kiadványaink
Projektek
Hírek
További hírek
Őrségi Kortárs Zenei Napok│Koncert lehetőség fiatal zenészek számára
Kortásrszenei Napok
LIGETI 100 | A Budapest Music Center fesztivállal ünnepli a világhírű zeneszerző, Ligeti György centenáriumát
BMC
Eötvös Péter: Valuska│Opera-ősbemutató
Eiffel Műhelyház
Lemezajánló
További lemezek