BMC HÁZ
OPUS JAZZ CLUB
ZENEI INFORMÁCIÓS KÖZPONT
BMC RECORDS
EÖTVÖS PÉTER ALAPÍTVÁNY
Művészek
Ez a BMC Művészadatbázisa, amely magyar, magyar származású vagy Magyarországon élő zeneművészekkel, illetve zenekarokkal, kórusokkal, együttesekkel és az általuk készített lemezekkel kapcsolatos információt tartalmaz.
Klasszikus kereső
Név
Album
Listák
Keres
Jazz kereső
-
Név
Album
Listák
Keres
Óbudai Kamarakórus (Óbuda Chamber Choir)
Név: Óbudai Kamarakórus (Óbuda Chamber Choir)
Alakulás éve: 1986
E-mail: erdos.akos@kamarakorus.hu
Link: kamarakorus.hu/
 
Az Óbudai Kamarakórus 1986 tavaszán alakult az óbudai Kőrösi Csoma Sándor Gimnázium akkori diákjaiból. A kórust megalakulása óta Dr. Erdős Ákos (DLA) vezeti. Támogatói az Óbudai Művelődési Központ és az Óbudai Gimnázium. Az együttesnek jelenleg 20 aktív tagja van.

A kórus repertoárja a korai reneszánsztól a kortárs zenéig terjed. Énekel népdalfeldolgozásokat és könnyűzenei átiratokat is. Kiemelt helyet foglal el műsorán a XX. századi zene, illetve a kortárs magyar szerzők művei. Törekszik értékes, ritkán hallható művek előadására (pl. Janequin, Lajtha, Florent Schmitt, Messiaen, Ligeti művei). Számos oratorikus mű előadásában vett részt (pl. Haydn, Mozart, Schubert miséi, Haydn: Teremtés, Mozart: Vesperae solennes, Requiem, Carissimi: Jónás, Kodály: Budavári Te Deum, Britten: Tavasz Szimfónia, Händel: Semele).
Kiadványaink
Projektek
Hírek
További hírek
Ifjú Zeneművészek Nemzetközi Nyári Akadémiája 2021, Debrecen
Zeneművészeti Kar
Versenyfelhívás: Joseph Haydn International Youth Competition Vienna
Online verseny
Sándor László zeneszerzés DLA záró koncertje
Zeneakadémia
Lemezajánló
További lemezek