BMC HÁZ
OPUS JAZZ CLUB
ZENEI INFORMÁCIÓS KÖZPONT
BMC RECORDS
EÖTVÖS PÉTER ALAPÍTVÁNY
Művészek
Ez a BMC Művészadatbázisa, amely magyar, magyar származású vagy Magyarországon élő zeneművészekkel, illetve zenekarokkal, kórusokkal, együttesekkel és az általuk készített lemezekkel kapcsolatos információt tartalmaz.
Klasszikus kereső
Név
Album
Listák
Keres
Jazz kereső
-
Név
Album
Listák
Keres
Banchieri Énekegyüttes (Banchieri Singers)
Név: Banchieri Énekegyüttes (Banchieri Singers)
Alakulás éve: 1988
E-mail: mail@banchieri.hu
Tel.: +36 42 484 282
  +36 30 9155 827
Fax: +36 42 402 890
 
A Banchieri Énekegyüttes 1988-ban történt megalakulása óta a régi és kortárs "a capella" zene egyik legfiatalabb és legtehetségesebb előadóiként vált ismertté Magyarországon, Európában és Japánban. A "Kodály Zoltán zenepedagógiai módszer" világszínvonalú oktatásáról híres nyíregyházi Kodály Iskolában kezdték zenei tanulmányaikat, ahol a Szabó Dénes - Kossuth-díjas karnagy vezette - Cantemus Gyermekkórusban énekeltek.
Európa legrangosabb nemzetközi versenyein és fesztiváljain nyertek díjakat és arattak elismerést. Japánban a Kodály-módszer egyik legeredetibb képviselőiként rendszeresen adnak koncerteket és tartanak mesterkurzusokat.

Pályájuk során a társas éneklés legnevesebb előadóiként számon tartott angol King's Singers (Jeremy Jackman, Alastair Thompson, Grayston Ives) és Tallis Scholars (Sally Dunkley, Francis Steele), valamint Capella Pratensis (Rebecca Stewart) együttesek énekeseivel tartottak mesterkurzusokat Bécsben, Londonban, Budapesten, Szombathelyen és Nyíregyházán.

Magyar és japán kortárs zeneszerzők rendszeresen írnak műveket az együttes számára. Eddig megjelent hat CD lemezükön és koncertjeiken a reneszánsz zenétől, a kortárs komoly és könnyed művekig repertoárjuk széles skáláját mutatják be.
A Banchieri Énekegyüttes megalakulásától kezdve tudatosan vállalja Kodály Zoltán szellemi örökségét és zenepedagógiájának népszerűsítését. Munkájukkal szeretnék elérni, hogy a társas éneklésnek ezt a formáját mindenki számára élvezhetővé és népszerűvé tegyék. Ezért választották ars poeticául névadójuk, Adriano Banchieri gondolatát:

"A komoly, drámai művek mellett az embernek szüksége van vidámságra, könnyű szórakozást nyújtó darabokra is. Csináld jól az egyiket és élvezd a másikat."
Zenészek Hangszer
Földesi Ildikóének - szoprán
Leányvári Lászlóének - kontratenor
Major Olgaének - szoprán
Nagy Gáborének - basszus
Szabó Somaének - bariton/karnagy
Szilágyi Szilárdének - tenor
Kiadványaink
Projektek
Hírek
További hírek
Átlátszó Hang 2023 - Filmklub | Találkozás
Könyvtár
Elbphilharmonie Jazz Akadémia 2023
Elbphilharmonie
Átlátszó Hang 2023 | Megtört csend - Selejlo Erzsébet és Selejlo Irén koncertje
Könyvtár
Lemezajánló
További lemezek