BMC HÁZ
OPUS JAZZ CLUB
ZENEI INFORMÁCIÓS KÖZPONT
BMC RECORDS
EÖTVÖS PÉTER ALAPÍTVÁNY
Művészek
Ez a BMC Művészadatbázisa, amely magyar, magyar származású vagy Magyarországon élő zeneművészekkel, illetve zenekarokkal, kórusokkal, együttesekkel és az általuk készített lemezekkel kapcsolatos információt tartalmaz.
Klasszikus kereső
Név
Album
Listák
Keres
Jazz kereső
-
Név
Album
Listák
Keres
Schola Cantorum Budapestiensis
Név: Schola Cantorum Budapestiensis
Alakulás éve: 1984
 
1984-ben Dobszay László javaslatára az óbudai Leövey Klára Zenei Általános Iskolában – eleinte kísérleti műhelyként, több önálló csoportban – indult útjára a későbbi Budapesti Énekes Iskola (BÉNI) A négyéves oktatási kísérlet, amelyet a Művelődési Minisztérium és az MTA Soros Alapítványa támogatott, 1988-ra alakította ki saját profilját. Az együttes művészeti vezetői Dr. Bubnó Tamás és Dr. Mezei János.

A Budapesti Énekes Iskola tanulói rendszeres liturgikus zenei szolgálatot látnak el, melynek helyszíne alsó tagozatban az Avilai Nagy Szent Teréz-plébániatemplom, ahol a tanulók kéthetente vasárnaponként a 10 órás szentmisén énekelnek. A felső tagozatos diákok a Belvárosi Nagyboldogasszony-főplébánián vezetik – a téli időszak kivételével – szerdánként este fél 6-kor a vesperás imaórát.

A Schola Cantorum Budapestiensis a liturgikus zenei szolgálatok mellett aktívan részt vesz a hazai és nemzetközi koncertéletben is. Magyarországon kívül Ausztriában, Csehországban, Franciaországban, Németországban, Olaszországban, Lengyelországban, Romániában, Szlovákiában, Svájcban, Spanyolországban és Ukrajnában is koncertezett már. 1999-ben megalapították, és több mint egy évtizeden keresztül szervezték a Magyarok Nagyasszonya Nemzetközi Egyházzenei Fesztivált, melynek keretében számos világhírű együttes is ellátogatott hazánkba.

Az iskolának kihelyezett tagozata működik Albertfalván, a Don Bosco Katolikus Általános Iskolában, a Prima primissima díjas Weiner Leó Zeneiskola és Zeneművészeti Szakközépiskola intézményi keretein belül, melynek vezetője Csonka Szabina Babett. Ez a tagozat 1993-ban indult Bubnó Tamás kezdeményezésére. Az itt tanulók heti egy alkalommal délutáni műhelyfoglalkozáson vesznek részt, valamint egyéni hangképzés órát kapnak. A liturgikus szolgálatot az Albertfalvai Szent Mihály-plébániatemplomban látják el, a Don Bosco Általános Iskola osztálymiséin, félévente 3-3 alkalommal.
Zenészek Hangszer
Bubnó Tamásütőhangszerek/ének/karvezető
Csonka Szabina Babettének - alt
Dobszay Ágnesének
Mezei Jánosének/zongora/csembaló
Nemessányi Évaének - szoprán/karvezető
Pechan Kornélének - tenor
Kiadványaink
Projektek
Hírek
További hírek
Elbphilharmonie Jazz Akadémia 2023
Elbphilharmonie
A 21. századi Lied - Válogatás a Hochschule für Musik München fiatal zeneszerzőinek dalaiból
Könyvtár
Hellas öröksége - Antik hatások a XX. és a XXI. században
Könyvtár
Lemezajánló
További lemezek