BMC HÁZ
OPUS JAZZ CLUB
ZENEI INFORMÁCIÓS KÖZPONT
BMC RECORDS
EÖTVÖS PÉTER ALAPÍTVÁNY
Művészek
Ez a BMC Művészadatbázisa, amely magyar, magyar származású vagy Magyarországon élő zeneművészekkel, illetve zenekarokkal, kórusokkal, együttesekkel és az általuk készített lemezekkel kapcsolatos információt tartalmaz.
Klasszikus kereső
Név
Album
Listák
Keres
Jazz kereső
-
Név
Album
Listák
Keres
Budapesti Vándor Kórus (Budapest Vándor Chorus )
Név: Budapesti Vándor Kórus (Budapest Vándor Chorus )
Alakulás éve: 1936
E-mail: vandorkorus@freemail.hu
Tel.: (+36 20) 323 7062
  (+36 20) 433 5428
Link: www.vandorkorus.hu/
 
A Budapesti Vándor Kórus 1936-ban alakult amatőr énekkar, azóta folyamatosan aktív résztvevője a magyar zenei életnek. Az együttes első karnagyának a legendás Vándor Sándornak a nevét viseli. 1949 és 1999 között a kórus vezetője Révész László, Liszt Ferenc díjjal kitüntetett, érdemes művész. Vezetésével a kórus nemzetközi elismerésre tett szert, és értékes díjakat nyert a legrangosabb nemzetközi versenyeken, mint például Arezzo, Montreux, Tolosa, Tours, Pescara. A kórus sikeres koncertkörutat tett Európában, az Egyesült Államokban és Kanadában.

Az együttes vezető karnagya Németh Zsuzsanna. Az elmúlt években a kórus jelentős szakmai sikereket ért el. 2004-ben az énekkarok "Éneklő Magyarország" minősítő hangversenyén elnyerte a "Hangversenykórus Cum Laude" fokozatot. 2005-ben a 10. Budapesti Nemzetközi Kórusversenyen és a Bad Ischl-ben rendezett 7. Nemzetközi Kórusnapokon egyaránt ezüst oklevelet nyert.

A repertoáron reneszánsz madrigálok, klasszikus és romantikus mesterek művei, egyház-zenei művek, operakórusok, népdalfeldolgozások, valamint hazai és nemzetközi kortárs művek egyaránt szerepelnek.

A kórus számos rádiófelvételt készített. A korábban kiadott 4 nagylemez és 3 MC kazetta mellett az együttes 2 CD-felvétellel rendelkezik.

A kórust a Budapesti Főpolgármesteri Hivatal működteti. Az általa nyújtott támogatást a Budapesti Vándor Kórus Barátai Egyesület és a szponzorok támogatása egészíti ki.

2006-ban a kórus megalakulásának 70. évfordulóját ünnepli. A jubileumot Mozart és Bartók szellemében kívánja emlékezetessé tenni szerepléseivel.
Kiadványaink
Projektek
Hírek
További hírek
Elbphilharmonie Jazz Akadémia 2023
Elbphilharmonie
A 21. századi Lied - Válogatás a Hochschule für Musik München fiatal zeneszerzőinek dalaiból
Könyvtár
Hellas öröksége - Antik hatások a XX. és a XXI. században
Könyvtár
Lemezajánló
További lemezek