BMC HÁZ
OPUS JAZZ CLUB
ZENEI INFORMÁCIÓS KÖZPONT
BMC RECORDS
EÖTVÖS PÉTER ALAPÍTVÁNY
Művészek
Ez a BMC Művészadatbázisa, amely magyar, magyar származású vagy Magyarországon élő zeneművészekkel, illetve zenekarokkal, kórusokkal, együttesekkel és az általuk készített lemezekkel kapcsolatos információt tartalmaz.
Klasszikus kereső
Név
Album
Listák
Keres
Jazz kereső
-
Név
Album
Listák
Keres
Anonymus Rézfúvós Kvintett (Anonymus Brass Quintet)
Név: Anonymus Rézfúvós Kvintett (Anonymus Brass Quintet)
Alakulás éve: 1981
 
Az Anonymus Rézfúvós Kvintett a budapesti Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskola hallgatóiból alakult 1981-ben. Az együttes tagjai tanulmányaik befejezése után vezető zenekaroknál helyezkedtek el.
A kvintett alakulása után számos sikeres hangversenyt adott az ország különböző városaiban, 1982-ben pedig első díjat nyert a Barcsi Nemzetközi Rézfúvós Versenyen. Ezévben sikerrel szerepeltek az Anconai Nemzetközi Kamarazenei Versenyen is, ahol az abszolút és a kamarazenekarok kategóriájában is a legjobbnak bizonyultak. Szintén első helyezést értek el a narbonne-i Maurice André Nemzetközi Kamarazenei Verseny-en, 1986-ban.
Első albumuk 1988-ban jelent meg a francia Musicdisc gondozásában.
Az Anonymus Rézfúvós Kvintett gyakran vendégszerepel Ausztria, Franciaország, Olaszország, Oroszország, Bulgária, Németország és Spanyolország hangversenytermeiben.
Kiadványaink
Projektek
Hírek
További hírek
J.S. Bach - Balogh Máté - Tornyai Péter - Horváth Balázs: Kunst | Der | Fuge
Nagyterem
Bizarr tárgyak | Kondor Ádám szerzői estje
Koncertterem
Studio5: Quodlibet - CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál
GODOT Intézet
Lemezajánló
További lemezek