BMC HÁZ
OPUS JAZZ CLUB
ZENEI INFORMÁCIÓS KÖZPONT
BMC RECORDS
EÖTVÖS PÉTER ALAPÍTVÁNY
Művészek
Ez a BMC Művészadatbázisa, amely magyar, magyar származású vagy Magyarországon élő zeneművészekkel, illetve zenekarokkal, kórusokkal, együttesekkel és az általuk készített lemezekkel kapcsolatos információt tartalmaz.
Klasszikus kereső
Név
Album
Listák
Keres
Jazz kereső
-
Név
Album
Listák
Keres
Anonymus Rézfúvós Kvintett (Anonymus Brass Quintet)
Név: Anonymus Rézfúvós Kvintett (Anonymus Brass Quintet)
Alakulás éve: 1981
 
Az Anonymus Rézfúvós Kvintett a budapesti Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskola hallgatóiból alakult 1981-ben. Az együttes tagjai tanulmányaik befejezése után vezető zenekaroknál helyezkedtek el.
A kvintett alakulása után számos sikeres hangversenyt adott az ország különböző városaiban, 1982-ben pedig első díjat nyert a Barcsi Nemzetközi Rézfúvós Versenyen. Ezévben sikerrel szerepeltek az Anconai Nemzetközi Kamarazenei Versenyen is, ahol az abszolút és a kamarazenekarok kategóriájában is a legjobbnak bizonyultak. Szintén első helyezést értek el a narbonne-i Maurice André Nemzetközi Kamarazenei Verseny-en, 1986-ban.
Első albumuk 1988-ban jelent meg a francia Musicdisc gondozásában.
Az Anonymus Rézfúvós Kvintett gyakran vendégszerepel Ausztria, Franciaország, Olaszország, Oroszország, Bulgária, Németország és Spanyolország hangversenytermeiben.
Kiadványaink
Projektek
Hírek
További hírek
Ifjú Zeneművészek Nemzetközi Nyári Akadémiája 2021, Debrecen
Zeneművészeti Kar
Versenyfelhívás: Joseph Haydn International Youth Competition Vienna
Online verseny
Sándor László zeneszerzés DLA záró koncertje
Zeneakadémia
Lemezajánló
További lemezek