BMC HÁZ
OPUS JAZZ CLUB
ZENEI INFORMÁCIÓS KÖZPONT
BMC RECORDS
EÖTVÖS PÉTER ALAPÍTVÁNY
Művészek
Ez a BMC Művészadatbázisa, amely magyar, magyar származású vagy Magyarországon élő zeneművészekkel, illetve zenekarokkal, kórusokkal, együttesekkel és az általuk készített lemezekkel kapcsolatos információt tartalmaz.
Klasszikus kereső
Név
Album
Listák
Keres
Jazz kereső
-
Név
Album
Listák
Keres
Quartet B
Név: Quartet B
Alakulás éve: 1995
 
Az együttes 1995-ben alakult a nép- és világzene, a jazz és a kortárs zene területén egyaránt otthonosan mozgó Borbély Mihály vezetésével, hasonló szellemű és gondolkodású muzsikusok csatlakozásával. A jelenlegi összeállításban 1997 szeptembere óta játszanak együtt, Jelek című első lemezük 1998 nyarán látott napvilágot a Fonó Records gondozásában, s új albumuk, az Üveghegy is ugyanott jelent meg a közelmúltban.

Hazai koncertjeiken kívül sikeresen szerepeltek Párizsban (Festival d’ile de France), a Zágrábi Jazzfesztiválon, továbbá Prágában és Berlinben is. 2000-ben a legendás jazz fuvolistával, Herbie Mann-nel koncerteztek és készítettek felvételt, melyből tízpercnyi anyag az Amerikában kiadott, Herbie Mann & Sona Terra – Eastern Europian Roots című lemezen hallható. 2002 októberében a Quartet B volt az alapzenekara Herbie Mann (1930-2003) utolsó, Budapesten készített lemezének, mely a jövő év tavaszán jelenik meg az USA-ban, A Quartet B zenéjét a jazz valamint a Kárpát medence és a Balkán népzenei örökségének ötvözése jellemzi, érdekes dallamfordulatokkal, olykor finoman áttetsző, máskor erőteljes ritmusokkal, időnként kortárszenei elemekkel fűszerezve.

A zenekar gyakori vendégművésze Lukács Miklós cimbalmos.
Zenészek Hangszer
Borbély Mihályszaxofon/klarinét/szaxofon - tenor/tárogató/szaxofon - alt/szaxofon - szoprán
G. Szabó Hunordob
György Mihálygitár/buzuki
Horváth Balázsnagybőgő
Kiadványaink
Projektek
Hírek
További hírek
Ulysses Journey 2022 | Ír-Magyar kortárs gitárzenei bemutató
Könyvtár
Beethoven és Brahms cselló-zongora szonátái kortárs magyar művek társaságában 3/3.
Könyvtár
Szokolay Dongó Balázs: Fohász
Könyvtár
Lemezajánló
További lemezek