BMC HÁZ
OPUS JAZZ CLUB
ZENEI INFORMÁCIÓS KÖZPONT
BMC RECORDS
EÖTVÖS PÉTER ALAPÍTVÁNY
Művészek
Ez a BMC Művészadatbázisa, amely magyar, magyar származású vagy Magyarországon élő zeneművészekkel, illetve zenekarokkal, kórusokkal, együttesekkel és az általuk készített lemezekkel kapcsolatos információt tartalmaz.
Klasszikus kereső
Név
Album
Listák
Keres
Jazz kereső
-
Név
Album
Listák
Keres
Trio Lignum
Név: Trio Lignum
Alakulás éve: 1997
E-mail: lakatos@kekmadar.hu
 
LIGNUM - latin szó. Jelentés: fa.
A Trió 1997-ben alkalmi társulásként kezdte pályafutását a szombathelyi Bartók fesztiválon, egy "időutazásnak" szánt koncerttel. A koncert műsorában merész ötlettel szembesítettük egymással Ockeghem - Cage, Sencleches - Kurtág, Mozart - Berio stb. zenéit. Játszottunk szólódarabokat, duókat és - kísérletképpen - triókat.

A kísérlet folytatódott. A következő koncertműsorok összeállításakor a XII. századtól napjainkig olyan mérhetetlen mennyiségű anyag került a kezünkbe, hogy önként adódott egy új műfaj megteremtésének lehetősége. Az általunk feltárt zenei világhoz a mi modern hangszereink olyan újszerűen és frissen kapcsolódtak, hogy kikerülhetetlenné vált egy új, addig nem létező hangzáskép kidolgozása.

Természetesen repertoárunk egy részének születésekor hangszereink még nem léteztek, mégsem tekintjük e műveket átiratnak, hiszen saját korukban "elődeink" a miénkhez hasonló szabadsággal és hangszerelési fantáziával játszották őket.

Koncertjeink hangzásvilága hamar fölkeltette sok mai szerző érdeklődését; ez vezetett ahhoz, hogy ma már repertoárunk jelentős részét számunkra komponált darabok alkotják. Az így egyre bővülő palettánk lehetőséget ad RÉGI és ÚJ találkozási pontjainak fölmutatására. Ez az elv munkánkat és koncertprogramjaink szerkesztését is alapvetően meghatározza.

A Trio Lignum aktuális koncertjei
Koncertkalendárium (www.muzsikalendarium.hu)
Kiadványaink
Projektek
Hírek
További hírek
Reflexiók | Revóczky Ottília és Csabay Domonkos koncertje
Könyvtár
Magyar Kincsek 1. | Varga Judit művének magyarországi bemutatója
Pesti Vigadó
Generációk I. | Kortárs művek vonósnégyesre
Könyvtár
Lemezajánló
További lemezek