BMC HÁZ
OPUS JAZZ CLUB
ZENEI INFORMÁCIÓS KÖZPONT
BMC RECORDS
EÖTVÖS PÉTER ALAPÍTVÁNY
Művészek
Ez a BMC Művészadatbázisa, amely magyar, magyar származású vagy Magyarországon élő zeneművészekkel, illetve zenekarokkal, kórusokkal, együttesekkel és az általuk készített lemezekkel kapcsolatos információt tartalmaz.
Klasszikus kereső
Név
Album
Listák
Keres
Jazz kereső
-
Név
Album
Listák
Keres

Név: Dr.Valter & the Lawbreakers
Alakulás éve: 1992
Link: www.drvalter.hu
 
A zenekar Oláh Andor szájharmonikás vezetésével, némi átalakulással 1992 óta működik. Olyan akusztikus blues zenekarról van szó, amely a közel százéves műfaj gyökereitől, különböző vállfajokon keresztül, a városi bluesig építi fel repertoárját, nyomon követve a tájegységek jellegzetességeit magára öltő stílusok kialakulását, egyéni hangzását és nem utolsó sorban változatos hangszerelését.

Évente kb. 110 koncertet adnak országszerte, illetve Európa számos országában, terjesztve a blues "vírusait". Hangszerelésük Európában is egyedülálló, hitelesen játsszák a bluest, kimagasló hangszeres tudással. Feldolgozásaikat a már jól ismert "dr. Valteres" nyers hangzásvilág köntösébe öltöztetik.
Más műfajokból érkező művészek (jug, roma zene, karolinai és virginiai banjo és hegedű-zene, illetve a moldvai népzene, Mississippi Delta és indiai klasszikus zene keverékei) révén érdekes ötvözetek születnek.

A bulik többnyire kis klubokban zajlanak, de megbecsült részvevői folk- és jazzfesztiváloknak, világzenei rendezvényeknek, rendszeresen fellépnek a Sziget Fesztiválon.
Kiadványaink
Projektek
Hírek
További hírek
Mediterranean Impressions | Kortárs Spanyol zongoraest
Könyvtár
Fókuszban Magnus Lindberg - Az Eötvös Péter Alapítvány Mesterkurzusának záró koncertje
Koncertterem
Ulysses Journey 2022 | Ír-Magyar kortárs gitárzenei bemutató
Könyvtár
Lemezajánló
További lemezek