BMC HÁZ
OPUS JAZZ CLUB
ZENEI INFORMÁCIÓS KÖZPONT
BMC RECORDS
EÖTVÖS PÉTER ALAPÍTVÁNY
Művészek
Ez a BMC Művészadatbázisa, amely magyar, magyar származású vagy Magyarországon élő zeneművészekkel, illetve zenekarokkal, kórusokkal, együttesekkel és az általuk készített lemezekkel kapcsolatos információt tartalmaz.
Klasszikus kereső
Név
Album
Listák
Keres
Jazz kereső
-
Név
Album
Listák
Keres
Academia Rézfúvós Kvintett (Academia Brass Quintet)
Név: Academia Rézfúvós Kvintett (Academia Brass Quintet)
Alakulás éve: 1983
 
Az együttes 1983-ban alakult a Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskolában. 1986-tól ACADEMIA Rézfúvós Kvintett néven a Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskolán folytatták közös munkájukat. 1986 nyarán a barcson megrendezett III. Nemzetközi Rézfúvós Kamarazenei Versenyen I. helyezést értek el. 1987-től számos hazai hangversenyverseny mellett Ausztriában, Belgiumban, Bulgáriában, Kínában, Németországban, Spanyolországban és a Szovjetunióban is koncerteztek.
1990-ben két jelentős nemzetközi versenyen is részt vettek: májusban a franciaországi Narbonne városában a III. Nemzetközi Rézfúvós Kvintett Versenyen az együttes II. díjat kapott, júliusban pedig az ausztriai Gmündben az I. Nemzetközi Rézfúvós Kvintett és Kürtkvartett Versenyen szintén II. helyezést ért el.
Az együttes széles repertoárja átfogja a zeneirodalom számos korszakát, játszanak reneszánsz muzsikát, barokk, klasszikus, romantikus és XX. századi műveket és átiratokat, kortárs szerzők új műveit és szórakoztató zenét is.
A kvintettet, mely céljául tűzte ki, hogy minél szélesebb körben, de főképp a fiatalokkal megszerettesse az igényes rézfúvós kamaramuzsikát, a Soros Alapítvány támogatja.
Kiadványaink
Projektek
Hírek
További hírek
Elbphilharmonie Jazz Akadémia 2023
Elbphilharmonie
A 21. századi Lied - Válogatás a Hochschule für Musik München fiatal zeneszerzőinek dalaiból
Könyvtár
Hellas öröksége - Antik hatások a XX. és a XXI. században
Könyvtár
Lemezajánló
További lemezek