BMC HÁZ
OPUS JAZZ CLUB
ZENEI INFORMÁCIÓS KÖZPONT
BMC RECORDS
EÖTVÖS PÉTER ALAPÍTVÁNY
Művészek
Ez a BMC Művészadatbázisa, amely magyar, magyar származású vagy Magyarországon élő zeneművészekkel, illetve zenekarokkal, kórusokkal, együttesekkel és az általuk készített lemezekkel kapcsolatos információt tartalmaz.
Klasszikus kereső
Név
Album
Listák
Keres
Jazz kereső
-
Név
Album
Listák
Keres

Név: Sisi Quartet
Alakulás éve: 1996
Tel.: +36 20 338 9292
Fax: +36 28 512 055
Egyéb elérhetőség: Ildikó Wilhelm
Frederic Chopin Zeneiskola
2100 - Gödöllő
Ady u. 1.

 
A különleges hangszer összeállítású kvartett (3 cselló, 1 bőgő) 1996-ban, az újjászülető Gödöllői Királyi Kastély kapunyitásával egyidőben alakult. Az együttes tagjai hivatásos zenészek, előadóművészek és tanárok.
Nevük megválasztásában nem csak az Erzsébet királyné által annyira kedvelt kastély közelsége játszott közre, hanem Sisi királyné kortalan, színes, inpulzív, egyszerre fejedelmi és ugyanakkor hétköznapian egyszerű, emberi egyénisége.
Az első fellépéseiket a kastély dísztermében tartották, majd a renoválásokat követően egyre újabb és újabb termekben játszhattak. Bár nem mozdultak ki Gödöllőről, a nemzetközi hallgatóság révén alkalmuk volt játszani japán, francia, német, amerikai, angol, lengyel, ausztrál közönség előtt.
A zenekar célja, hogy aki hallgatja őket, jól érezze magát: zenei ínyenctúrára invitálnak a klasszikus zene világától a szalonzenéig.
Kiadványaink
Projektek
Hírek
További hírek
J.S. Bach - Balogh Máté - Tornyai Péter - Horváth Balázs: Kunst | Der | Fuge
Nagyterem
10 éves az In Medias Brass
Petsi Vigadó
Pikolós gyöngyszemek │ Kanyó Dávid sorozata - Kaleidoszkóp
Könyvtár
Lemezajánló
További lemezek