2024. június 10.
Könyvtár
BMC

MUSTMEET COMPOSERS | BENOÎT SITZIA

Eötvös_Péter
2024. június 10. 18:00
Budapest Music Center - Könyvtár
1093 Budapest, Mátyás utca 8.

Beszélgetés és mini-koncert
Beszélgetés Benoît Sitzia zeneszerzővel zenei gondolkodásmódjáról és a zeneszerzés folyamatáról – különösen Eötvös Péter műveinek hatásáról saját kompozíciós technikájára. Az élő mini-koncerttel, valamint a francia szerző felvételeivel tarkított est főszereplője Vajda Gergely személyes meghívására érkezik Budapestre.
Eötvös Péter
 (1944-2024) a XX-XXI. századi zene egyik legismertebb tolmácsolója volt. Művei rendszeresen szerepelnek világszerte a nemzetközi fesztiválok és neves koncerttermek programjaiban, karmesterként pedig gyakran vezényelte a saját munkáira összpontosító projekteket, opera produkciókat. Eötvös nagy jelentőséget tulajdonított annak, hogy tudását és tapasztalatait átadja a fiataloknak. 2023-ig megálmodója és vezetője volt az Eötvös Péter Kortárs Zenei Alapítvány minden kurzusának.
Benoît Sitzia (1990-) gitár és orgona tanulmányait követően a muzikológiához és a zeneszerzéshez fordult. Több díj és kitüntetés birtokosa, okleveles zeneszerző. Műveit számos francia és külföldi együttes előadta, többek között az Ensemble Intercontemporain, a Rayuela, a Trio Antara, a Maîtrise de Radio France stb. A Collège Contemporain társ-alapítója és elnöke, az Ars Nova Ensemble főigazgatója, valamint a Haute-Savoie-beli Imperial Annecy Fesztivál klasszikus zenei igazgatója.

[vl]

Műsor:

Eötvös PéterA call (2015) szóló hegedűre
Benoît SitziaSons-ocean – hommage to Peter Eötvös (2024) szóló hegedűre

Közreműködik:

Catherine Jacquet - hegedű
Házigazda:
Fazekas Gergely, zenetörténész

A beszélgetés angol nyelven zajlik!

Támogató:

mustmeet_tamogatok

Regisztráció:

A belépés ingyenes, de a regisztráció kötelező az info@eotvospeter.com címen!

További információ: