BMC HÁZ
OPUS JAZZ CLUB
ZENEI INFORMÁCIÓS KÖZPONT
BMC RECORDS
EÖTVÖS PÉTER ALAPÍTVÁNY
Művészek
Ez a BMC Művészadatbázisa, amely magyar, magyar származású vagy Magyarországon élő zeneművészekkel, illetve zenekarokkal, kórusokkal, együttesekkel és az általuk készített lemezekkel kapcsolatos információt tartalmaz.
Klasszikus kereső
Név
Album
Listák
Keres
Jazz kereső
-
Név
Album
Listák
Keres
Bodó Antónia
Név: Bodó Antónia
Születési hely: Debrecen
Születési dátum: 1974
Hangszer: hegedű
E-mail: bodo@akademiaquartet.hu
Link: www.akademiaquartet.hu/
Együttes: Akadémia Vonósnégyes (Akadémia String Quartet)/Ventoscala Sinfonietta
 
1974-ben született Debrecenben. 1998-ban kitüntetéses diplomát kapott a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen. Mint szólista, kamaramuzsikus és koncertmester bejárta egész Európát és Ázsiát. Több hazai és külföldi hegedű-, és kamarazenei verseny díjazottja.

1996-1998 között szólamvezetője és koncertmestere volt a Jeunesse Musicales World Orchestra-nak. A Sándor Frigyes Kamarazenekar és a Danubia Szimfonikus Zenekar hangversenymestere volt.

Neves hazai és külföldi mesterek kurzusain vett részt, illetve dolgozott a kezük alatt: Halász Ferenc, Kovács Dénes, Perényi Eszter, Kiss András, Szabadi Vilmos, Gulyás Márta, Kurt Masur, Sir Neville Marriner, Armin Jordan, Yehudi Menuhin, Jurij Temirkanov, Fischer Ádám, Devich Sándor.

Jelenleg a MATÁV Szimfonikus Zenekar második hegedű szólamvezetője. Számos szóló hangversenyt adott itthon, valamint Angliában és Németországban. Koncertezett Japánban, Németországban, Sanyolországban, Görögországban és Szlovákiában.
Kiadványaink
Projektek
Hírek
További hírek
BonBon Matiné zeneszerzői pályázat
Budapest
Beethoven Budán - I. Budavári Beethoven Zeneszerzőverseny pályázati felhívása
Beethoven Budán Fesztivál
Zenetanári továbbképzés – szakmai nap 3/3.
Könyvtár
Lemezajánló
További lemezek