Kozma Orsi Quartet
Budapest Jazz Club
VIII., Múzeum u. 7.
szeptember 8., csütörtök, 21:00

"Ezzel a zenekarral értem révbe, ezekkel az emberekkel jutottam el egy olyan szintre, amit elképzeltem magamnak, miután kiszálltam a Cotton Club Singersből. Élvezem, hogy mindig egy új és új színét ismerem meg a hangomnak, hogy változom, hogy bátrabb vagyok a színpadon, hogy merek konferálni, hogy a hibáimmal együtt bevállalom és elfogadom önmagamat. Sokáig ugyanis ezekkel problémáim voltak, a kvartettel viszont úgy érzem, kívül-belül megújulok és fejlődöm. Elképesztő módon élvezem a Kozma Orsi Quartetben való ténykedést." - nyilatkozta az énekesnő egy egészen friss interjúban a zene.hu oldalon. A zenekar második albumát hallgatva ez nem is lehet kétséges, a tavaly ősszel megjelent Embrace egy érettebb, kerekebb zenei anyagot mutat, mint az első lemezük.

A popban és a swingben való széles körű ismertséget és sikereket hozó megmerítkezés után, a jazzkvartettel Kozma Orsi némileg keményebb fába vágta a fejszét és örömmel nyugtázzuk, hogy az eredmény cseppet sem "veszett fejsze nyele".

Már a 2008-as első lemezüket (Hide and seek) Fonogram-díjra jelölték, s azóta a népszerűségük csak fokozatosan nő, sőt manapság már nemcsak hazánkban, hiszen számtalan külföldi turnén vannak túl, az első CD-jük pedig tavaly óta forgalomban van Japánban a Whereabouts Records gondozásában. Az album annyira jól fogy, hogy idén az Embrace-t is megjelentetik, továbbá Németországból és Angliából is komoly kiadói érdeklődések érkeztek.

Mennyivel élhetőbb lenne a világ, ha a hírek arról szólnának, hogy a cunami helyett magyar jazzénekesnők rajongóhada öntötte el Japán egyes részeit, és a sajtó ezen fiatal hölgyek "tokiózós listájától" lenne hangos, ahol a Szőke Niki, Harcsa Veronika, Kozma Orsi sor még hosszasan folytatódik...


Kozma Orsi - ének
Cseke Gábor - zongora
Hárs Viktor - nagybőgő
Pusztai Csaba - dob


www.kozmaorsi.hu
www.myspace.com/kozmaorsi