Juhász Gábor - Csuhaj-Barna Tibor - Jeszenszky György
iF Kávézó
IX., Ráday u. 19.
szeptember 10., szombat, 21:00


Juhász Gábor a hazai jazz megkerülhetetlen alakja, Aegon-, Gramofon- és Artisjus-díjas gitáros. Nemzetközi viszonylatban olyan neves művészekkel készített lemezt, mint Erik Truffaz vagy Charlie Mariano, 2002-ben pedig a saját neve alatt jelent meg albuma a dán Palle Mikkelborggal.

Alapító tagja a Tin-Tin Quartetnek, 2006-ban létrehozta a Juhász Gábor Triót, 2009 óta pedig a formációt kibővítve Juhász Quintet néven is fellépnek. Ugyanebben az évben jelent meg az 1978 című szerzői CD-je, amely 2010-ben elnyerte a Gramofon magazin lemezkritikusai által megítélt "Év magyar jazzlemeze" díjat.

A Jazzforum Budapestre egészen friss triófelállással érkezik a gitáros, a zenekar tulajdonképpen a júliusi, Sepsiszentgyörgyön tartott Jazz és improvizációs zenei táborban alakult meg. A két jól ismert "tanár kollégával" ezúttal mainstreames irányba viszik a muzsikát, no meg a Juhász Trióban megszokott basszusgitárt most Csuhaj-Barna Tibor bőgője váltja fel, így a saját dalok és a sztenderdek megszólalása ezáltal is jazzesebb.


Juhász Gábor - gitár
Csuhaj-Barna Tibor - nagybőgő
Jeszenszky György - dob

juhaszgabor.eu