Csemer Boglárka Quartet
iF Kávézó
IX., Ráday u. 19.
szeptember 8., csütörtök, 21:00


"Egyszer egy kocsmában énekeltem, ahol kisebb-nagyobb érdeklődéssel figyeltek az emberek - lévén, hogy kocsmáról beszélünk. Sikerült elkapnom egy pillanatot, amikor az addig zajos helység hirtelen elhallgatott és az emberek elkezdtek figyelni. Felemelő érzés volt, egyben megbabonázó és megismételhetetlen"
- emlékszik az ifjú énekesnő saját honlapján.

Nos, az utolsó kitételre nem tennénk túl nagy összeget a Tippmixen, szerintünk Csemer Boginak nagy esélye van rá, hogy sokszor elakasztja még a közönsége lélegzetét, vagy ahogy egy másik történetben írja, még könnyeket is csal a nagyérdemű szemébe.

A klasszikus zongorázáson és folkzenén is edződött énekesnő 2010-ben végzett a Kőbányai Zenei Stúdió énekszakán, de közben már egy éve megalakította saját zenekarát. A kvartett repertoárjára felöli a jazzt, a swinget, a soult, a sanzont és a blues-t is, játszanak saját kompozíciókat és feldolgozásokat egyaránt; ezzel a sokszínűséggel a jazzről alkotott sztereotípiákat szeretnék megcáfolni.

Az énekesnő szerzőtársával, Sebestyén Áronnal duóban is fellép, francia sanzonok és kortárs dalok átirataira épülő műsoruk rendkívül népszerű, amit az is mutat, hogy a Csemer Boglárka-koncertek száma idén már közel áll a negyvenhez, és hol van még az év vége...


Csemer Boglárka - ének
Sebestyén Áron - zongora
György Attila - nagybőgő
Németh Tamás - dob


www.csemerboglarka.hu
www.myspace.com/csemerboglarka