Winand (H) - Florizoone (B) - Orbán (H)

Budapest Jazz Club
VIII. Múzeum u. 7.
TRIÓ RENDEZVÉNY
szeptember 9., csütörtök, 21:30

A meglepő felállású trió két főszereplőjének munkásságára egyaránt jellemző a kifejezetten színes zenei paletta. A belga tangóharmonikás Tuur Florizoone elsőszámú triójában, a 2001-ben alakított Tricycle-ben szaxofonossal és nagybőgőssel lép színpadra, egy újabb formációja pedig csellóval és tubával egészül ki. Játszik afrikai, illetve finn énekessel, világzenei projektekkel, partnerei között ugyanúgy megtaláljuk hazája "nagy öregjeit" (Philip Catherine, Chris Joris) mint a fiatal kortárs jazz-zenészeket, ugyanakkor rendszeresen ad szólókoncerteket. Közel húsz CD készült részvételével, s nagysikerű filmzenéje kapcsán is méltán emlegetik a belgiumi Yann Tiersenként.

Winand Gábor több mint húsz éves pályafutásával és majdnem harminc lemezfelvétellel a háta mögött a legnagyobb nemzetközi sikereket elért hazai jazzénekes. Egyik legutóbbi produkciójával, a Ramón Valle és Eric Vloeimans alkotta triójával az elmúlt időszakban számos rangos európai fesztiválra kapott meghívást.

Orbán György nagybőgős olyan kiemelkedő muzsikusok mellett bizonyított eddig, mint Szakcsi Lakatos Béla, Kőszegi Imre vagy Tony Lakatos, továbbá tagja az egyik legnagyobb hazai ígéretnek számító szaxofonos, Bolla Gábor kvartettjének.


Winand Gábor - ének
Tuur Florizoone - tangóharmonika
Orbán György - nagybőgő


www.winandgabor.com
http://www.myspace.com/winandq
tuurflorizoone.dev.keon.be
www.myspace.com/tuurflorizoone
info.bmc.hu (Orbán)