Szakcsi - Pecek Lakatos (H) + Pallemaerts - Joris (B)

Budapest Jazz Club
VIII. Múzeum u. 7.
TRIÓ RENDEZVÉNY
szeptember 9., csütörtök, 22:30

Talán nincs olyan magyar jazz-zenész, aki olyan külföldi lemezeladási adatokkal büszkélkedhet, mint Szakcsi Lakatos Róbert. Japán lemezkiadója 2004 óta öt albumot jelentetett meg vele, amelyekből összesen több mint 30 ezer példány kelt el, nem véletlen tehát, hogy a zongorista rendszeresen turnézik a Távol-Keleten. Az itthon megjelent lemezei közül kiemelhető az Off Course együtessel és Erik Truffaz vendégszereplésével felvett album, valamint a Szakcsi Generation CD-je Jack DeJohnette és John Patitucci közreműködésével.

A bőgős Pecek Lakatos Krisztián, 21 éve dacára már hatalmas szakmai elismerésnek örvend. 2003-ban megnyerte az Országos Jazzbőgő Versenyt, 2004-ben, a Next Generation-nel lehengerelte a Londoni Jazz Fesztivál közönségét és a Pecek Lakatos Trió tagjaként 2007-ben részesült ovációban a neves londoni 606 Club-ban.

A mostani ritmusszekcióval felálló trió alapját még Svájcban töltött éveiben rakta le, hiszen ott ismerkedett meg Dré Pallemaerts-szel, aki jelenleg a párizsi zeneakadémián dobtanszék-vezető. A belga muzsikus 27 éve az egyik legaktívabb dobos hazája színterén, jelenleg is számos vezető nemzetközi formáció tagja, s olyan világsztárokkal lépett fel, mint Toots Thielemans, Joe Lovano, John Scofield vagy Bob Brookmeyer.

A trió e speciális alkalomra a fesztivál nyitónapján big band környezetben bemutatkozó Bert Jorist hívta meg szólistának, aki egyébként saját kvartettjében tíz éve együtt játszik Pallemaerts-szel. A trombitás zenekara az egész belga jazz egyik fundamentuma, legutolsó lemezük (Magone) számtalan díjban és kritikai elismerésben részesült.


Szakcsi Lakatos Róbert - zongora
Pecek Lakatos Krisztián - nagybőgő
Bert Joris - trombita
Dré Pallemaerts - dob


info.bmc.hu (Szakcsi)
www.bertjoris.be
www.myspace.com/bertjoris
www.myspace.com/drepallemaerts
www.bridgeboymusic.com