Szabó Dániel Trió (H-H/USA) +
Piotr Wojtasik (PL)
Budapest Jazz Club
VIII. Múzeum u. 7.
szeptember 10., péntek, 22:30

A trió kvalitásait a hazai jazzközönség számára nem szükséges részletesen ecsetelni, hiszen mindhárman kimagasló egyéniségei a műfajnak. A zongorista Szabó Dániel vezetésével működő együttes az utóbbi pár évben két világsztárral készített nemzetközi sikerű lemezfelvételt: 2007-ben a Warner jelentette meg a Frictions című albumot a gitárfenomén Kurt Rosenwinkel közreműködésével, ez év elején pedig a BMC-nél jött ki a Contribution, melyen az egyik elsőszámú amerikai tenoros, Chris Potter játszik.

Piotr Wojtasik trombitás a 80-as évek vége óta van jelen igen intenzíven hazája színterén. Saját zenekaraival és közreműködőként is végigturnézta európa neves fesztiváljait és klubjait, rendszeresen dolgozik külföldi, főként amerikai muzsikusokkal. Koncertezett többek között Dave Liebmannel, Kenny Garrett-tel, 2006-ban New Yorkban pedig a vezetésével került rögzítésre a We want to give thanks című album, olyan jazzlegendákkal, mint a Reggie Workman-Billy Hart ritmusszekció, illetve a Gary Bartz-Billy Harper szaxofonpáros.

A lengyel jazz "igazi revelációjának" tartott Wojtasik vendégszereplése a Jazzforum Budapest tervei szerint a fesztivál következő évi lengyel fókuszának előfutára.


Szabó Dániel - zongora
Szandai Mátyás - nagybőgő
Németh Ferenc - dob
Piotr Wojtasik - trombita


www.szabodaniel.com
www.myspace.com/danielszabo
info.bmc.hu (Szandai)
www.ferencnemeth.com
www.myspace.com/ferencnemeth
www.last.fm (Wojtasik)
www.trumpet-world.com (Wojtasik)