Schiefel - Daerr (D) +
Lukács - Szandai (H)

Trafó Kortárs Művészetek Háza
IX. Liliom u. 41.
LEMEZBEMUTATÓ
szeptember 11., szombat, 20:00

Az énekes Michael Schiefel és a zongorista Carsten Daerr a fiatal német jazzgeneráció prominens képviselői. Külön-külön számos komoly kritikai visszhangot kiváltó lemezen játszottak, de együttműködésük csak a közelmúltban kezdődött, így ez a formáció hazájukban is újdonságnak és kuriózumnak számít.

Michael Schiefel virtuóz hangját a modern elektronika eszköztárával párosítja, szabadon mozog a legkülönfélébb műfaji határok és stiláris elemek között. Ebben a produkcióban is a Daerr-szerzemények mellett találunk itt zabolátlan Bach- és Mendelssohn-átiratokat, Police- és Cure-feldolgozásokat, jó adag humorral fűszerezett improvizációkat, világzenei utalásokat vagy akár éppen gospelt.

Ezt a leírhatatlan pop-punk-jazz-opera-folkot erősíti az ugyancsak nem mindennapi hangszerelés, hiszen Lukács Miklós cimbalomjátéka és Szandai Mátyás bőgőzése még jócskán csavar egy duplát a kvartett megszólalásán.

A zenekar fellépése az idei Mediawave-en a legzajosabb tetszésnyilvánítást eredményezte, így ez a "sivatagi gondola" Budapesten is igencsak eksztatikus utazást ígér (most megjelent albumuk címe Gondellied in the Sahara).


Michael Schiefel - ének
Carsten Daerr - zongora
Lukács Miklós - cimbalom
Szandai Mátyás - nagybőgő


www.michaelschiefel.com
www.myspace.com/michaelschiefel
www.myspace.com/carstendaerr
www.myspace.com/mikloslukacs
info.bmc.hu (Lukács)
info.bmc.hu (Szandai)