Modern Art Orchestra -
Fekete-Kovács (H) + Joris (B) -
Sambeat - Gómez "El Duende" -
Gavara (E)
Művészetek Palotája
Fesztivál Színház

IX., Komor Marcell u. 1.
TRIÓ RENDEZVÉNY
szeptember 8., szerda, 19:30
(szünet után)


A nyitónap második koncertjén a Trió-rendezvénysorozat három résztvevő országának legsikeresebb big bandre írott zenéi keverednek és fűződnek egymásba nagy változatossággal: a belga, spanyol és magyar kompozíciók felváltva szólalnak meg.

Bert Joris Belgium leghíresebb trombitása, saját kvartettje az egyik legnevesebb belga jazzformáció. E mellett ugyanakkor a Brussels Jazz Orchestrának (BJO) írt darabjai és azok vezénylése révén a big band muzsika terén is jókora tapasztalattal bír; az említett brüsszeli nagyzenekarral öt lemezt készített producerként, zeneszerzőként, szólistaként, hangszerelőként, olyan vendégekkel, mint Richard Galliano vagy Philip Catherine. Többször hívták Amerikába a BJO-val, karmesterként fellépett a Village Vanguard Jazz Orchestrával, tavaly pedig Belgium tíz patinás koncerttermét turnézták végig saját nagyszabású kompozíciójával, melyet a BJO mellett szimfonikus zenekar adott elő. Hazánk meghatározó big bandjével való együttműködése során részben saját szerzeményeit vezényli, részben az itthoni big band-guru, Fekete-Kovács Kornél által dirigált Modern Art Orchestra fő zeneszerzőinek darabjaiban játszik szólistaként.

Spanyol oldalról az ország legnagyobb nemzetközi lemezeladási sikerét elérő jazzprodukciója kerül bemutatásra. A Verve kiadó által megjelentetett Perico Sambeat Flamenco Big Band album válogatott darabjai a MAO tolmácsolásában csendülnek fel. Az autentikus előadásmódot a szaxofonos-zeneszerző Sambeat vezénylése, illetve a további vendégszólisták, egy flamenco gitáros és egy énekes biztosítja.


Modern Art Orchestra
Fekete-Kovács Kornél - karmester
Bert Joris - karmester, trombita
Perico Sambeat - karmester, szaxofon
Joaquín Gómez "El Duende" - ének
Javier Gavara - flamenco gitár


www.mao.hu
pericosambeat.com
www.myspace.com/pericosambeat
www.bertjoris.be
www.myspace.com/bertjoris