ROOMS Trio -
Lüdemann (D) - Boisseau (F) -
Terzic (CH/SER)
Művészetek Palotája
Fesztivál Színház

IX., Komor Marcell u. 1.
LEMEZBEMUTATÓ
szeptember 12., vasárnap, 19:30

A trió prezentálása eklatáns példája a BMC törekvésének, hiszen a három vezető európai jazzmuzsikus igencsak eltérő kulturális háttérrel egy negyedik országban, Magyarországon készítette el új projektjük lemezét és itt mutatja be először az anyagot.

Az 1961-es születésű zongorista-zeneszerző Hans Lüdemannt az egyik "legeredetibb európai zongoristaként" aposztrofálta a Jazz Podium szaklap. A pályafutásában párhuzamosan jelenlévő számtalan zenei világ - tradicionális jazz; kortárs improvizatív zene; afrikai és egyéb világzenék; elektronikus hangzású, kísérletező szólóprodukciók - egyfajta párlatát mutatja be mostani triójával, amely azonnal felismerhető kézjegye, az úgynevezett "virtuális zongora"-hangzás ellenére mégis eltér minden korábbi együttese megszólalásától.

Sébastien Boisseau nagybőgős jól ismert, visszatérő vendége a fesztiválnak, személyében nemcsak a francia színtér, de társaihoz hasonlóan az egész modern európai jazz egyik kiemelkedő hangszeresét köszönthetjük.

A szerb származású, Németországban felnőtt, s jelenleg Svájcban élő dobos, Dejan Terzic szintén számos, országhatárokat átívelő formáció tagja (pl. Nils Wogram Nostalgia Trio), s amellett, hogy az egyik legtöbbet foglalkoztatott sideman a kontinensen, zenekarvezetőként is már a negyedik albumát jelentette meg a közelmúltban.


ROOMS Trio
Hans Lüdemann - zongora
Sébastien Boisseau - nagybőgő
Dejan Terzic - dob


www.hansluedemann.de
www.myspace.com/hansluedemanntrioivoire
www.sebastienboisseau.com
www.myspace.com/sebastienboisseau
www.dejanterzic.com
www.myspace.com/dejanterzic