MŰSORVÁLTOZÁS!
Emile Parisien Quartet
(F)
Jazz Dóm
IX., Komor Marcell u. 1.
szeptember 11., péntek, 21:30

Az eredetileg meghirdetett fesztiválprogramhoz képest kényszerű műsorváltozás következett be: Georgi Kornazov balesete miatt a Kornazov-kvintett szaxofonosa lép fel, de saját együttesével.

Rendkívüli hír: az Emile Parisien Quartet 2009. szeptember 1-jén megkapta a neves Victoires du jazz díjat "az év instrumentális zenekari felfedezettje" kategóriában!

A kiváló szaxofonos, Emile Parisien 2004-ben alakította meg kvartettjét, azóta elkápráztatták közönségüket szellemességükkel és érettségükkel, mind a jazzrajongók, mind a kritika nagyra értékeli odaadó, energikus előadásmódjákat. Nem túlzás őket a Wayne Shorter Quartethez hasonlítani, annyira együtt vannak, merész szerzeményeiket a nagy példaképhez mérhető virtuozitással, lélegzetelállító egyéni teljesítményekkel adják elő. A kvartett áprilisban megjelent lemeze, az Original Pimpant öt francia zenei szaklaptól, köztük a Jazzmantól kapta meg a legmagasabb osztályzatot. A zenekart a Francia Jazzfesztiválok Szövetsége (AFIJMA) 2009 legtehetségesebb fiatal együttesei között ajánlja tagszervezetei számára, így rengeteg fellépésük volt nagy fesztiválokon és kis klubokban. Ezen kívül idén már meghívták őket Dublinba, Montréalba, a Jazzdor berlini fesztiválra és egy tíznapos venezuelai turnéra, miközben több tucat koncertet adtak Franciaországban.
Az 1982-ben született Parisien a fesztiváljáról ismert francia város, Marciac középiskolásaként Wynton Marsalist, Johnny Griffint és Bobby Hutchersont is közelről csodálhatta. A Toulouse-i konzervatórium elvégzése után Párizsban telepedett le. Azóta Michel Portal, Jacky Terrasson, Yaron Herman, Paco Sery, Rémi Vignolo társaságában és generációja legjobbjaival, köztük Manu Codjiával és Georgi Kornazovval lépett fel.

Emile Parisien – szaxofon
Julien Touery – zongora
Ivan Gélugne – nagybőgő
Sylvain Darrifourcq – dob

http://www.emileparisienquartet.com/


Emile Parisien Quartet