Szalóky Classic Jazz Band
Zwack Múzeum Udvar
IX. Soroksári út 26.

szeptember 16., péntek, 23:00

A Szalóky Classic Jazz Band a XX. század '30-as, '40-es éveiből származó jazzmuzsika nemes hagyományait ápolja; a dixieland és a modernebb műfajok között található klasszikus jazz, a swing mellett kötelezte el magát. Az együttes tagjai közül valamennyien magasan kvalifikált, főiskolát végzett művészek, a magyar és a nemzetközi zenei élet ismert és elismert alakjai.

A zenekar vezetője Szalóky Béla harsonaművész, a Magyar Harsona és Tuba Szövetség alelnöke, világot járt muzsikus, aki 2002-ben az év jazz-zenésze kategóriában eMeRTon-díjat kapott. Dolgozott szinte valamennyi vezető magyar jazzmuzsikussal, részt vett több popzenei produkcióban, sőt játszott Frank Sinatra, Jr. kísérőzenekarában is. Külföldön sem ismeretlen, hiszen a világ különböző pontjain olyan művészekkel állt színpadra, mint George Benson, Joe Muranyi, Carl Fontana, Jiggs Whigham, Tommy Vig vagy Vince Mendoza.


www.szaloky.com

Szalóky Béla - harsona
Szénási László - trombita
Kuzbelt Péter - szaxofon
Dennert Árpád - klarinét
Nagy Iván - zongora
Szeverényi Mátyás - gitár
Glaser Péter - bőgő
Berdisz Tamás - dob

Koncertek a Zwack Múzeum Udvarán

A fesztivál új koncerthelyszíneként az Unicum Múzeum udvara három estén át ad otthont az eseménysorozatnak. Az újonnan megnyílt Zwack Unicum Múzeum és Látogatóközpont rendhagyó tárlata is nyitva áll a fesztivál ideje alatt. Az idelátogatók az "öt érzék múzeumába" kedvezményesen válthatnak jegyet: egy 25 perces filmet nézhetnek meg, s persze a múzeum érdekesnél érdekesebb dokumentumait láthatják. Hallhatnak az eseményekhez csatlakozó muzsikát, megfoghatnak korabeli újságvágatokat, érzik a közelben készülő ital jellegzetes gyógyfüves illatát, s a látogatás végén belép az ötödik érzék, az ízlelés, amikor a Társaság termékeiből kóstolhatnak. A múzeum mellett muködő mintaboltban lehetőség nyílik az italok mellett különböző emléktárgyak, régi plakátok vásárlására is. A tartalmas kiállítást egy másik érdekesség követi, Európa legnagyobb, 15 ezer darabot számláló minipalack gyűjteménye. A Közraktár-Sátortól az Unicum Múzeum autóbuszjárata viszi át a késő esti koncertek iránt érdeklődőket a Zwack Múzeum Udvarba.

A fesztivál tematikus programjához - A zongora ünnepe - illeszkedően Barabás Márton festő- és szobrászművész "Zongoraátiratok" című kiállításán bemutatott szobraiból tekinthetnek meg egy válogatást a Művészetek Palotájában és a Ferencvárosi Ádám Jenő Zeneiskolában.
Zwack Unicum Rt.