Oláh Kálmán -
Bacsó Kristóf -
Sébastien Boisseau Trió
Közraktár - Sátor
IX. Közraktár u. 9-11.

szeptember 17., szombat, 20:00

Oláh Kálmán - az egyik legsokoldalúbb magyar jazz-zongorista, aki a mainstream jazz, a magyar népzenei örökség és a kortárs klasszikus zene stíluselemeit is rendkívül avatott módon, új minőséget létrehozva illeszti egyedi zenei koncepciójába - a MOL Jazz Fesztivál egyik visszatérő szereplője: tavaly saját triójával a kiváló Kenny Wheeler szárnykürtöst látták vendégül nagy sikert aratva, 2003-ban pedig a László Attila Band tagjaként üdvözölhettük az Európa Hajón.

Az egyik legkeresettebb magyar altszaxofonos Bacsó Kristóf szintén fellépett már az elmúlt évek Fesztiváljain Winand Gábor zenekarával, illetve az új Kőszegi Percussion Workshop Orchestra vendégszólistájaként. Oláh Kálmánhoz hasonlóan ő is elmélyült a népzenék és a XX. századi kompozíciós zene, főként Bartók Béla műveinek tanulmányozásában. Az Oláh Kálmán Sextet tagjaként jól ismeri a zongorista zenei világát, sőt spontán, szabad improvizációkat is előadtak duóban.

Sebastien Boisseau többször járt Budapesten, Gadó Gábor francia quartetjének bőgőseként lemezfelvételeket készített és koncertezett nálunk, így számos alkalommal játszott már Bacsó Kristóffal, a zenekar egyik állandó vendégművészével; az Oláh Kálmánnal való közös munka pedig régi terve kettejüknek. A különleges felállású trió programjában egyrészt elmélyült improvizációs zenét hallhatunk, másrészt a három muzsikus saját kompozíciói kelnek életre e dob nélküli kamaraformáció megfogalmazásában.

Oláh Kálmán - zongora
Bacsó Kristóf - altszaxofon, szopránszaxofon
Sébastien Boisseau - bőgőwww.kalmanolah.com
www.kristofbacso.com
www.yolkrecords.com