Miskolc Dixieland Band
Zwack Múzeum Udvar
IX. Soroksári út 26.

szeptember 17., szombat, 23:00

A Miskolc Dixieland Band 1990-ben alakult a zenét hobby szinten, illetve hivatásukként művelő zenészekből. 1991-ben mutatkoztak be a Diósgyőri Dixieland Fesztiválon; ezen a rendezvényen azóta is rendszeresen játszanak. Több koncertet adtak itthoni híres jazzmuzsikusokkal, többek közt Berki Tamással, Makovics Dénessel, Molnár Gyulával, 1998-ban pedig koncertturnét tartottak Joe Murányival.

A Birminghami Jazz Fesztiválon együtt koncertezhettek Val Wisemannel. Aggtelek-jósvafői fesztiváljukon szinte minden magyar zenekar járt már, s vendégül láttak szlovák és amerikai zenészeket is. A legfontosabb magyar fesztiválokon felléptek. 1994 óta külföldön is koncerteznek, produkciójukat Dánia, Németország, Anglia és Spanyolország legnagyobb dixielandfesztiváljain adták elő, utóbbin elnyerték a legjobb zenekarnak járó elismerést. Évente kb. 80 koncertet adnak, rendszeres klubjunk 1993 óta működik Miskolcon.www.dixieland.hu

Balla Miklós - klarinét, ének, vezető
Várkoly Imre - trombita, ének
Négyesi Dániel - harsona, ének
Bundzik István - zongora
Szeghő Zsolt - bőgő
Kacsenyák Gábor - dob
Gazdus István - gitár, bendzsó

Koncertek a Zwack Múzeum Udvarán

A fesztivál új koncerthelyszíneként az Unicum Múzeum udvara három estén át ad otthont az eseménysorozatnak. Az újonnan megnyílt Zwack Unicum Múzeum és Látogatóközpont rendhagyó tárlata is nyitva áll a fesztivál ideje alatt. Az idelátogatók az "öt érzék múzeumába" kedvezményesen válthatnak jegyet: egy 25 perces filmet nézhetnek meg, s persze a múzeum érdekesnél érdekesebb dokumentumait láthatják. Hallhatnak az eseményekhez csatlakozó muzsikát, megfoghatnak korabeli újságvágatokat, érzik a közelben készülő ital jellegzetes gyógyfüves illatát, s a látogatás végén belép az ötödik érzék, az ízlelés, amikor a Társaság termékeiből kóstolhatnak. A múzeum mellett muködő mintaboltban lehetőség nyílik az italok mellett különböző emléktárgyak, régi plakátok vásárlására is. A tartalmas kiállítást egy másik érdekesség követi, Európa legnagyobb, 15 ezer darabot számláló minipalack gyűjteménye. A Közraktár-Sátortól az Unicum Múzeum autóbuszjárata viszi át a késő esti koncertek iránt érdeklődőket a Zwack Múzeum Udvarba.

A fesztivál tematikus programjához - A zongora ünnepe - illeszkedően Barabás Márton festő- és szobrászművész "Zongoraátiratok" című kiállításán bemutatott szobraiból tekinthetnek meg egy válogatást a Művészetek Palotájában és a Ferencvárosi Ádám Jenő Zeneiskolában.
Zwack Unicum Rt.