Little Jazz Band
Zwack Múzeum Udvar
IX. Soroksári út 26.

szeptember 15., csütörtök, 23:00

A zenekar 1995-ben alakult kecskeméti tizenéves fiatalokból. 1996 óta visszatérő vendégei a minden évben megrendezett Bohém Ragtime & Jazz Fesztiválnak. Az együttes tagjai amatőr zenészek, akik hobbiból, kedvtelésből játszanak együtt. Fő profiljuknak a korai '20-as, '30-as évek jazzstílusát vallják. Érdekességük, hogy két fafúvóssal játszanak, és basszushangszerként a bőgő mellett a tuba is megszólal.

2000-ben különdíjban részesültek az első Magyar Ifjúsági Jazz Versenyen, majd 2001, illetve 2002 júniusában részt vettek a franciaországi Saint Adresse-ben megrendezésre kerülő Louis Armstrong Emlékversenyen, ahol második helyezést értek el, számos európai "felnőtt" zenekart maguk mögé utasítva. Végül 2003 júniusában az első helyen végeztek, ugyanekkor Korb Attila Snow című darabjával a zeneszerzői verseny első díját szerezte meg. A zenekar tavaly ősszel jelentette meg második lemezét Shoe Shine Boy címmel. Idén júliusban a Saint Raphael-i Nemzetközi New Orleans Jazz Versenyen megosztott első helyezést értek el.


www.littlejazzband.hu

Korb Attila - zenekarvezető, ének, zongora, harsona
Bacsa Zoltán - trombita
Mátrai Zoltán - tenorszaxofon, klarinét
Nagy Zoltán - alt- és baritonszaxofon, klarinét
Mátrai György - bendzsó, gitár
Szabó Antal - bőgő, tuba
Falusi Alfréd - dob

Koncertek a Zwack Múzeum Udvarán

A fesztivál új koncerthelyszíneként az Unicum Múzeum udvara három estén át ad otthont az eseménysorozatnak. Az újonnan megnyílt Zwack Unicum Múzeum és Látogatóközpont rendhagyó tárlata is nyitva áll a fesztivál ideje alatt. Az idelátogatók az "öt érzék múzeumába" kedvezményesen válthatnak jegyet: egy 25 perces filmet nézhetnek meg, s persze a múzeum érdekesnél érdekesebb dokumentumait láthatják. Hallhatnak az eseményekhez csatlakozó muzsikát, megfoghatnak korabeli újságvágatokat, érzik a közelben készülő ital jellegzetes gyógyfüves illatát, s a látogatás végén belép az ötödik érzék, az ízlelés, amikor a Társaság termékeiből kóstolhatnak. A múzeum mellett muködő mintaboltban lehetőség nyílik az italok mellett különböző emléktárgyak, régi plakátok vásárlására is. A tartalmas kiállítást egy másik érdekesség követi, Európa legnagyobb, 15 ezer darabot számláló minipalack gyűjteménye. A Közraktár-Sátortól az Unicum Múzeum autóbuszjárata viszi át a késő esti koncertek iránt érdeklődőket a Zwack Múzeum Udvarba.

A fesztivál tematikus programjához - A zongora ünnepe - illeszkedően Barabás Márton festő- és szobrászművész "Zongoraátiratok" című kiállításán bemutatott szobraiból tekinthetnek meg egy válogatást a Művészetek Palotájában és a Ferencvárosi Ádám Jenő Zeneiskolában.
Zwack Unicum Rt.