Cornelio Tutu Band
Jaffa Kávéház
IX. Ráday u. 39., 219-5285

szeptember 15., csütörtök, 23:00

A latin pop-jazzt játszó Cornelio Tutu Band 2003-ban alakult a jazzgitáros Juhász Kornél - művésznevén Cornelio Tutu - vezetésével. Csomós Ferenc dobos Pege Aladár együttesében játszott négy évig, Perger "Guszty" az egyik legtöbbet foglalkoztatott hazai pop-kongás, Oláh Zoltán billentyűs és Oláh Péter basszusgitáros pedig a Trio Acoustic nevű jazz-zenekarral már nyolc lemezt készítettek. A Cornelio Tutu Band első, Keep Playing című CD-je 2004-ben jelent meg. Koncerteztek magyarországi klubokban és Ausztriában.


www.corneliotutu.com

Cornelio Tutu - gitár
Oláh Zoltán - billentyűs hangszerek
Oláh Péter - basszusgitár
Csomós Ferenc - dob
Perger "Guszty" István - ütőhangszerek


East Side Jazz Company
Jaffa Kávéház
IX. Ráday u. 39., 219-5285
szeptember 16., péntek, 23:00

Az East Side Jazz Company a Lakatos Ágnes Trió kibővítésével jött létre, kompozícióikban az énekhang kerül a fókuszba Lakatos Ágnes, az egyik legelismertebb hazai jazzénekesnő tolmácsolásában. A zenekar megpróbál elszakadni a hagyományos amerikai jazztől, és a hangsúlyt a kelet-európai, balkáni dallam- és ritmusvilágra helyezi Az ESJC magyarországi jazzklubok és fesztiválok gyakori fellépője. Első lemezük, 2003-ban jelent meg; a zenekar bőgőse, Csuhaj Barna Tibor szerzeményire Enyedi Sugárka írt szöveget. A tagok a jazz műfaján kívül gazdag tapasztalatokkal rendelkeznek a különböző népzenék területéről is.


Lakatos Ágnes - ének
Elek István - szaxofon
Lukács Miklós - cimbalom
György Mihály - gitár
Csuhaj Barna Tibor - bőgő
Jeszenszky György - dob


Balla Endre Quartet
Jaffa Kávéház
IX. Ráday u. 39., 219-5285
szeptember 17., szombat, 23:00

Balla Endre 1956-ban született. 1985-ben végezte el a Bartók Béla Konzervatórium jazz-zongora szakát. Csatlakozott a Trespassers zenekarhoz, majd 1996-ban megalakította saját trióját Szász Sándor bőgőssel és Bóna László dobossal. 1997-ben a szaxofonos Elek Istvánnal kvartetté bővült formációjuk, és saját kompozíciók mellett Tisza Beával feldolgozták a ’60-as évek pop világslágereit saját, standardes felfogásban. Studniczky László a felállástól függően hol szólisztikusan játszik, hol a basszusszólamot hozza.


Balla Endre - zongora
Elek István - tenorszaxofon
Studniczky László "Zsatyi" - basszusgitár
Bóna László - dob