CoolMen Quintet
Castro Bisztró
IX. Ráday u. 35., 215-0184

szeptember 15., csütörtök, 23:00

A CoolMen Quintet 2004-ben alakult. Repertoárján a zenekarvezető Kollmann Gábor kompozíciói, illetve népszerű jazzstandardek hallhatók. Kollman 1970-ben született, 1999-ben a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen diplomázott. Egy ideig Borbély Mihály, majd Harry Sokal magántanítványa volt. 1995 óta számos zenekarban játszott, a KADA-val, a Blaho Attila Quartettel és a Pege Quartettel lemeze is jelent meg. Több alkalommal fellépett Németországban. Meghatározó élmény számára, hogy évek óta a Budapest Jazz Orchestra tagja.


Kollmann Gábor - altszaxofon
Hámori Janos - trombita
Pataj György - zongora
Sárkány Sándor - bőgő
Berdisz Tamás - dob


Sramkó János Group
Castro Bisztró
IX. Ráday u. 35., 215-0184

szeptember 16., péntek, 23:00

Sramkó János a tradicionális és modern jazztől a populáris műfajokig mindenféle stílusban otthon van. Tanulmányait előbb a Bartók Béla Konzervatóriumban, majd a Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskolán folytatta. Külföldi tanároktól is tanult. Játékára nagy hatást gyakorolt Tony Williams, Elvin Jones, Steve Gadd és Peter Erskine. Számos hazai és külföldi jazznagysággal játszott együtt. Közreműködött több száz stúdiófelvételen, filmzenében. 1990 óta vezeti saját együtteseit. 2001-ben hozta létre a Sramkó János Groupot. A zenekar tagjai a magyar jazzélet közép-, illetve fiatal generációjának legjobbjaiból verbuválódtak.

www.sramko.com


Sramkó János - dob
Zana Zoltán - szaxofon
Fekete István - trombita
Cseke Gábor - zongora
Hárs Viktor - bőgő


Regős Trió
Castro Bisztró
IX. Ráday u. 35., 215-0184

szeptember 17., szombat, 23:00

Regős István az elmúlt 30 évben a magyar jazzélet állandó szereplője. Több évtizede a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem jazz tanszékének tanára. Előbb zongoristaként, majd szaxofonosként részt vett magyarországi jazzfesztiválokon. Szinte minden jelentős magyar előadóval játszott az évek folyamán, játéka több CD-n hallható. Nemrégiben visszatért a zongorához, s triójával elkészítette saját szerzeményeit tartalmazó új CD-jét. Zongorajátékát modern törekvések jellemzik.

www.regosistvan.hu

Regős István - zongora
Csuhaj Barna Tibor - bőgő
Berdisz Tamás - dob