Binder Károly
Ferencvárosi Ádám Jenő Zeneiskloa
IX. Köztelek u. 8.

szeptember 15., csütörtök, 18:00

Binder Károly 1956-ban született. Ötévesen kezdte klasszikus zenei tanulmányait. 1979-ben végzett a Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskola jazz tanszakán. Éveken keresztül a Zeneakadémia művésztanára volt, jelenleg a Jazz Tanszék vezetője. Zeneszerzőként 1978 óta dolgozik, s hamarosan itthon és külföldön is ismert előadóvá vált koncertező muzsikusként és lemezek közreműködőjeként egyaránt.

Fellépett és mesterkurzusokat tartott egyebek közt Londonban (a Royal Festival Hallban), Hamburgban, Berlinben, Frankfurtban, Stockholmban, Amsterdamban, Helsinkiben, Koppenhágában, Kölnben, Bécsben, Athénban, Ankarában, Kairóban, Duisburgban, Essenben, Freiburgban stb. Kontinentspiel című művével mind a Kaliszi Nemzetközi Jazz-zongoraversenyt (1981), mind a Magyar Rádió Nagydíját (1986) megnyerte. 1989-ben eMeRTon-djíat kapott mint az Év Zongoristája, 1991-ben Dance Music című albuma pedig az Év Lemeze lett.

Közel két évtizedes munkássága alatt több mint 40 alkalmazott művet komponált a televíziónak, színházaknak és filmekhez. Saját műveiből 28 LP, illetve CD készült. A tavalyi évben Borbély Mihállyal és Trilok Gurtuval lépett fel a MOL Jazz Fesztivál Budapest nagyszínpadán különleges produkcióval, s idén, a zongora ünnepévé alakuló Fesztiválról sem hiányozhat a fellépők közül. Ez alkalommal szólókoncertet ad.

www.musicworldstage.com/56

Binder Károly - zongora