BMC HÁZ
OPUS JAZZ CLUB
ZENEI INFORMÁCIÓS KÖZPONT
BMC RECORDS
EÖTVÖS PÉTER ALAPÍTVÁNY
Hírek
Vissza a hírekhez
Zárókoncert - Dömötör Johanna és Simon Dávid fuvola mesterkurzusa
2020
augusztus
30
BMC
Könyvtár
2020. augusztus 30. 17:00
Budapest Music Center - Könyvtár
1093 Budapest, Mátyás utca 8.


2020. augusztus 29-én és 30-án kerül megrendezésre Dömötör Johanna és Simon Dávid fuvola mesterkurzusa. A két fiatal művész amellett, hogy generációjuk kiemelkedő fuvolajátékosa, oktatóként is komoly tapasztalatokra tett szert: Johanna a linzi Anton Bruckner Egyetem professzoraként, Dávid pedig  a dél-koreai Kangnam University tanáraként segíti a fiatalok fejlődését.

A zárókoncerten Dömötör Johanna és Simon Dávid mellett a kurzus aktív hallgatói is fellépnek, előadásukban az elmúlt két nap során elsajátított előadási darabok szólalnak meg.


Támogató:
Fon Trade Music, Nemzeti Kulturális Alap

A koncertre a belépés díjtalan, a helyfoglalás érkezési sorrendben történik.


További információ a mesterkurzusról:

A kurzusra egyaránt várják aktív és passzív hallgatók jelentkezését, a részvételi díj aktív hallgatók számára 15.000 Ft., passzív hallgatóknak két napra 5.000 Ft., egy napra 3.000 Ft. (A kurzus díja az aktív résztvevőknek magában foglal egy-egy fuvolaórát a két művésztanárral, illetve szereplési lehetőséget a kurzus zárókoncertjén.) Az eljátszandó anyag - versenyművek, előadási darabok, próbajáték állások - szabadon választható, a szervezők zongorakísérőt biztosítanak. Jelentkezni a flutemasterclass.budapest@gmail.com e-mail címen lehet, 2020. augusztus 15-ig. Jelentkezéskor kérik megadni a jelentkező nevét, telefonszámát, e-mail címét, a választott mű címét, valamint a jelentkezés formáját (aktív/passzív).


További információ:

https://bmc.hu

www.facebook.com/fluteforumhungaryDömötör Johanna 2012 óta a linzi Anton Bruckner Egyetem professzora. Tanulmányait 2002-2003-ban Csetényi Gyula tanítványaként a Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskolában, 2003-2006-ban Jean-Claude Gérard növendékeként Stuttgartban, 2006-2009-ben Andrea Lieberknecht irányításával Hannoverben, 2009-2012-ben Davide Formisano szólista osztályában ismét Stuttgartban végezte.

2009-ben a Temesváron megrendezett nemzetközi fuvolaversenyen a döntőbe jutott és ott különdíjat kapott, 2012-ben a szingapúri nemzetközi fuvolaversenyen elnyerte az első díjat. Szintén első helyezést ért el az olaszországi Roveretóban megrendezett Mozart versenyen.

Szólistaként fellépett - többek között - a Japán Filharmonikus Zenekarral, a Stuttgarti Kamarazenekarral, a Festival Strings Lucerne együttessel, a Budapesti Fesztiválzenekarral és a Helsinki Filharmonikus Zenekarral. Vendégjátékosként koncertezett a Bajor Rádió Szimfonikus Zenekarával, a WDR-rel, az SWR-rel és a milánói Scala Zenekarával. 2010-től 2012-ig a Bázeli Szimfonikus Zenekar szólófuvolistája volt. Pályafutása során olyan kiváló karmesterekkel dolgozott mint Zubin Mehta, Daniele Gatti, Esa-Pekka Salonen, Daniel Harding, Kurt Masur, Lorin Maazel, Kristian Järvi és Daniel Barenboim.

2009 óta művészeti vezetője a "Dömötör Johanna és barátai" elnevezésű koncertsorozatnak, melyet a festői szépségű Boden-tó környékén évente rendeznek meg, világszerte elismert művészek közreműködésével.Simon Dávid
1984-ben született Gyöngyösön. Tanulmányait a budapesti Bartók Béla Konzervatórium, majd a budapesti Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem után a müncheni Hochschule für Musik und Theater mesterképzőjén végezte, a Bajor Állam ösztöndíjasaként. A müncheni Főiskolán Michael Schmidt-Casdorff osztályában egy évig barokk fuvolázni is tanult.

1996 óta több országos és nemzetközi verseny díjazottja. 2011 nyarán a viggiano-i (Olaszország) nemzetközi "De Lorenzo" fuvolaverseny második helyezettje. A zeneszerzőként is tevékeny művész első darabjával elnyerte a 2002-es Bartók Béla Zeneszerzés Verseny különdíját. 2007-ben megkapta a "Gyöngyösi fiatalok a művészetekért" kitüntetést. 2008-tól a Yehudi Menuhin Live Music Now támogatottja. 2014-ben elnyerte az Állami Fischer Annie Ösztöndíjat.

2009-től 2012-ig az augsburgi Egyetem Zenepedagógiai Tanszékének fuvolatanára. 2010-ben a Müncheni Szimfonikusok és a Müncheni Rádiózenekar akadémistája, 2011-ben a Passaui Opera fuvolistája lett. 2013-óta a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekarának fuvolaművésze.

2018 márciusa óta a dél-koreai Kangnam University fuvola professzora.


[kr]
Kiadványaink
Projektek
Hírek
További hírek
Folytatódik az Eötvös Péter Alapítvány nemzetközi mentorprogramja
Budapest
Dohnányi Quartet 3/3. | Beethoven, Schnittke + pravoszláv kórus-tételek
Könyvtár
Találkozások - Kedves Csanád, Matkó Tamás és Szigeti Máté szerzői estje
Könyvtár
Lemezajánló
További lemezek