BMC HÁZ
OPUS JAZZ CLUB
ZENEI INFORMÁCIÓS KÖZPONT
BMC RECORDS
EÖTVÖS PÉTER ALAPÍTVÁNY
Művészek
Ez a BMC Művészadatbázisa, amely magyar, magyar származású vagy Magyarországon élő zeneművészekkel, illetve zenekarokkal, kórusokkal, együttesekkel és az általuk készített lemezekkel kapcsolatos információt tartalmaz.
Klasszikus kereső
Név
Album
Listák
Keres
Jazz kereső
-
Név
Album
Listák
Keres
Szalai Éva
Név: Szalai Éva
Születési hely: Budapest
Születési dátum: 1987
Hangszer: zongora
Link: /www.evaszalai.com
 
Szalai Éva Budapesten született. Zongoratanulmányait Kiskőrösön kezdte Dr. Pethő István növendékeként, majd a kecskeméti Kodály Iskolában folytatta Radványi Mária Bartók-Pásztory Ditta-díjas zongoraművésznő irányításával. 17 évesen a III. Országos Kamarazenei Verseny Nagydíját hozta el Békéscsabán, majd egy évvel később az ugyanott megrendezett Országos Zongoraverseny abszolút győztese lett.

Zeneakadémiai tanulmányai során nemzetközi versenyeket nyert: a Brémai Nemzetközi Zongoraversenyen 2 különdíjjal jutalmazták játékát, majd Franciaországban elnyerte az Adilia Alieva Nemzetközi Zongoraverseny I. díját és a legpoétikusabb előadásért járó különdíjat, valamint a III. Alain Marinaro Nemzetközi Zongoraverseny Nagydíját. Nemrég a Semper Music Nemzetközi Verseny I. díjával tüntették ki.

Hazánkon kívül fellépett az Amerikai Egyesült Államokban, Ausztriában, Franciaországban, Hollandiában, Izraelben, Németországban, Olaszországban és Spanyolországban. Madridban a Moszkvai Fiatal Virtuózok kísérték Bach-előadását, Perpignanban a Collegium Mediterranée kamarazenekarával szólaltatta meg Beethoven G-dúr zongoraversenyét. Hazánkban a kecskeméti és a Szegedi Szimfonikus Zenekar kíséretével is fellépett szólistaként. Játékát Őfelsége Vilmos Sándor holland király és családja jelenlétében is hallhatta a közönség.

Szalai Éva a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen kitüntetéssel diplomázott 2011-ben. További tanulmányait a madridi Zsófia Királyné Zeneakadémián Dmitri Bashkirov professzor vezetésével, valamint a hágai Királyi Zeneakadémián Naum Grubert professzor irányításával végezte.

Neves művészek mesterkurzusain vett részt, mint például Joaquín Achúcarro, Michel Dalberto, Aquiles Delle Vigne, Menahem Pressler, Anne Queffélec, Geoffrey Simon, Ungár Tamás és Michael Voskresensky. 2014-ben a Fort Worth-i PianoTexas Nemzetközi Fesztivál és Akadémia meghívott ösztöndíjasa volt, ahol koncertfellépései mellett José Feghali, Yoheved Kaplinsky és Hung-Kuan Chen tanította.

2016-tól a hollandiai Young Piano Masters Társaság tagja.
Kiadványaink
Projektek
Hírek
További hírek
A II. Fehér Ilona Nemzetközi Hegedűverseny gálahangversenye
Zeneakadémia
Női zeneszerzők dalai - A Zeneakadémia énekes hallgatóinak estje
FSZEK Zenei gyűjtemény
Stockhausen90 | Nemzetközi Mesterkurzus Záró Koncertje
Koncertterem
Lemezajánló
További lemezek