BMC HÁZ
OPUS JAZZ CLUB
ZENEI INFORMÁCIÓS KÖZPONT
BMC RECORDS
EÖTVÖS PÉTER ALAPÍTVÁNY
Művészek
Ez a BMC Művészadatbázisa, amely magyar, magyar származású vagy Magyarországon élő zeneművészekkel, illetve zenekarokkal, kórusokkal, együttesekkel és az általuk készített lemezekkel kapcsolatos információt tartalmaz.
Klasszikus kereső
Név
Album
Listák
Keres
Jazz kereső
-
Név
Album
Listák
Keres
Zétényi Tamás
Név: Zétényi Tamás
Születési hely: Budapest
Születési dátum: 1985
Hangszer: cselló
Együttes: Classicus Ensemble
 
Zétényi Tamás ötéves kora óta csellózik. A Szent István Zeneművészeti Szakközépiskola tanulójaként 2004-ben megnyerte a Starker János Gordonkaversenyt, majd a Zeneakadémia hallgatója lett. Tanult Berlinben az Universität der Künste-n, és a New York állambeli Bard College-ban is. Jelenleg a Zeneakadémia Doktori Iskolájának hallgatója.

A 2010-11-es tanévben „Visiting Fellow”-ként tért vissza a Bard College-ba, ahol kamarazenei együttesekkel foglalkozott és koncertezett. Szólistaként több európai országban és az USA-ban is fellépett, többek között Liszt műveiből összeállított szólóestet adott Washingtonban, a Library of Congress hangversenytermében. Játszott neves zenekarokban is, mint az Európai Ifjúsági Zenekar, vagy a Malaysia Philharmonic Orchestra.

A Kalmia String Quartet tagjaként több lemezfelvételt készített, és számos koncerten szerepelt, többek között Bostonban a Jordan Hallban. 2011 óta a Classicus Ensemble tagjaként a Közép-európai Egyetem Artist-in-Residence programjának előadója. A FUGAkoncertek és a CentriFuga kortárs zenei műhely koncertjeinek rendszeres közreműködője.
Kiadványaink
Projektek
Hírek
További hírek
Folytatódik az Eötvös Péter Alapítvány nemzetközi mentorprogramja
Budapest
Dohnányi Quartet 3/3. | Beethoven, Schnittke + pravoszláv kórus-tételek
Könyvtár
Találkozások - Kedves Csanád, Matkó Tamás és Szigeti Máté szerzői estje
Könyvtár
Lemezajánló
További lemezek