BMC HÁZ
OPUS JAZZ CLUB
ZENEI INFORMÁCIÓS KÖZPONT
BMC RECORDS
EÖTVÖS PÉTER ALAPÍTVÁNY
Művészek
Ez a BMC Művészadatbázisa, amely magyar, magyar származású vagy Magyarországon élő zeneművészekkel, illetve zenekarokkal, kórusokkal, együttesekkel és az általuk készített lemezekkel kapcsolatos információt tartalmaz.
Klasszikus kereső
Név
Album
Listák
Keres
Jazz kereső
-
Név
Album
Listák
Keres
Mód Orsolya
Név: Mód Orsolya
Születési hely: Szentgotthárd
Születési dátum: 1983
Hangszer: cselló
Együttes: Rondo Quartet
 
1983-ban született Szentgotthárdon, a csellójátékkal való ismerkedését a helyi Zeneiskolában kezdte Hajtó Gertrúd növendékeként, 8 évesen. Tanulmányainak első éveiben meghatározó élmény volt számára, hogy 12 évesen koncertezhetett a Végh Sándor vezényelte Wiener Kammerorchester-rel. A székesfehérvári és a debreceni konzervatóriumban Kiuchi Tetsuya és Papp László voltak tanárai. 2002-től a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem hallgatója lett, ahol 2007-ben diplomázott Mező László tanítványaként. Jelenleg ugyanitt a Doktori Iskola hallgatója. 2009-ben a Filharmónia Fischer Annie ösztöndíjasa, valamint a BFZ Végh Sándor Versenyének különdíjasa.

Számos díjat nyert országos és nemzetközi versenyeken egyaránt. 1992-ben és 1996-ban az Országos Friss Antal Csellóversenyen 3. díjat, 1999-ben 2. díjat, 2002-ben a „Starker Országos Csellóverseny és Kertész Ottó Emlékverseny”-en 1. díjat, valamint 1998-ban Liezenben 2. díjat, 2003-ban a Nemzetközi Popper Versenyen Várpalotán 3. díjat.

2005 és 2007 között a Magyar Rádió szimfonikus zenekarának tagja volt. Nemzetközi ifjúsági zenekarok szólamvezetőjeként többek között Sir Colin Davissel, Valery Gergievvel, Cristoph Eschenbach-hal dolgozott együtt. Részt vett Joseph Podhoransky, Emilio Colón, Wolfgang Boettcher, Varga Tamás, Troels Svane, Jens-Peter Maintz és Nagy Róbert mesterkurzusain. Rendszeresen fellép kamarazenészként vonósnégyesével és Borbély László zongoraművésszel.
Kiadványaink
Projektek
Hírek
További hírek
Dömötör Johanna és Simon Dávid fuvola mesterkurzusának zárókoncertje
Könyvtár
Budapesti moziestek: Celluloid álmok - Bollók Csaba rövidfilmjei
Könyvtár
mustMEET Composers 2019 | Kaija Saariaho
Könyvtár
Lemezajánló
További lemezek