BMC HÁZ
OPUS JAZZ CLUB
ZENEI INFORMÁCIÓS KÖZPONT
BMC RECORDS
EÖTVÖS PÉTER ALAPÍTVÁNY
Művészek
Ez a BMC Művészadatbázisa, amely magyar, magyar származású vagy Magyarországon élő zeneművészekkel, illetve zenekarokkal, kórusokkal, együttesekkel és az általuk készített lemezekkel kapcsolatos információt tartalmaz.
Klasszikus kereső
Név
Album
Listák
Keres
Jazz kereső
-
Név
Album
Listák
Keres
Mód Orsolya
Név: Mód Orsolya
Születési hely: Szentgotthárd
Születési dátum: 1983
Hangszer: cselló
Együttes: Rondo Quartet
 
1983-ban született Szentgotthárdon, a csellójátékkal való ismerkedését a helyi Zeneiskolában kezdte Hajtó Gertrúd növendékeként, 8 évesen. Tanulmányainak első éveiben meghatározó élmény volt számára, hogy 12 évesen koncertezhetett a Végh Sándor vezényelte Wiener Kammerorchester-rel. A székesfehérvári és a debreceni konzervatóriumban Kiuchi Tetsuya és Papp László voltak tanárai. 2002-től a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem hallgatója lett, ahol 2007-ben diplomázott Mező László tanítványaként. Jelenleg ugyanitt a Doktori Iskola hallgatója. 2009-ben a Filharmónia Fischer Annie ösztöndíjasa, valamint a BFZ Végh Sándor Versenyének különdíjasa.

Számos díjat nyert országos és nemzetközi versenyeken egyaránt. 1992-ben és 1996-ban az Országos Friss Antal Csellóversenyen 3. díjat, 1999-ben 2. díjat, 2002-ben a „Starker Országos Csellóverseny és Kertész Ottó Emlékverseny”-en 1. díjat, valamint 1998-ban Liezenben 2. díjat, 2003-ban a Nemzetközi Popper Versenyen Várpalotán 3. díjat.

2005 és 2007 között a Magyar Rádió szimfonikus zenekarának tagja volt. Nemzetközi ifjúsági zenekarok szólamvezetőjeként többek között Sir Colin Davissel, Valery Gergievvel, Cristoph Eschenbach-hal dolgozott együtt. Részt vett Joseph Podhoransky, Emilio Colón, Wolfgang Boettcher, Varga Tamás, Troels Svane, Jens-Peter Maintz és Nagy Róbert mesterkurzusain. Rendszeresen fellép kamarazenészként vonósnégyesével és Borbély László zongoraművésszel.
Kiadványaink
Projektek
Hírek
További hírek
V. Adyton Szabadzene Műhely és Alkotó Együttlét
SIGIL Galéria és Kávézó
International Opera Awards díj a Fin de Partie-nak
International Opera Awards
Nyáresti varázs - A Capella Silentium évadzáró koncertje
Evangélikus Nagytemplom
Lemezajánló
További lemezek